‘Εγιναν τα εγκαίνια του Πρότυπου Τουριστικού Γραφείου VISIT METEORA στην Καλαμπάκα

Σήμερα το απόγευμα έγιναν στην Καλαμπάκα, τα εγκαίνια του Πρότυπου Τουριστικού Γραφείου “Visit Meteora”.

0 93

Σήμερα το απόγευμα έγιναν στην Καλαμπάκα, τα εγκαίνια του Πρότυπου Τουριστικού Γραφείου “Visit Meteora”.

Σήμερα το απόγευμα έγιναν στην Καλαμπάκα, τα εγκαίνια του Πρότυπου Τουριστικού Γραφείου “Visit Meteora”. 

Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του Δημάρχου Καλαμπάκας κ. Δημήτρη Σακελλαρίου, του αντιδημάρχου κ. Ηρακλή Αλμπάνη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ζαρόπουλου, εκπροσώπων φορέων της Καλαμπάκας και αρκετού κόσμου που έδωσαν τις καλύτερες ευχές, στην νέα κίνηση των συμπολιτών μας, που σίγουρα θα παίξει θετικό ρόλο στην προώθηση της περιοχής μας με την ανάλογη αξιόλογη προβολή.

Το νέο τουριστικό γραφείο βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου στο κέντρο της πόλης μας και θα λειτουργήσει σαν σημείο εξυπηρέτησης μιας στάσης για τους επισκέπτες της περιοχής.

Ο κύριος σκοπός της νέας τοπικής επιχείρησης είναι η λειτουργία εταιρίας προώθησης προορισμού (Destination Marketing) καθώς και η λειτουργία γραφείου γενικού τουρισμού. Η εταιρία Visit Meteora σκοπεύει να αναλάβει δράσεις υλοποίησης ενός οδικού χάρτη για την επίτευξη της συστηματικής προώθησης, προβολής και διαφήμισης της περιοχής των Μετεώρων και της επαρχίας Καλαμπάκας με την χρήση νέων τεχνολογιών.

Σε έναν σύγχρονο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο οι επισκέπτες θα ενημερώνονται με τους πλέον καινοτομικούς τρόπους για όλες τις τουριστικές υπηρεσίες και εμπειρίες που προσφέρει ο προορισμός των Μετεώρων και η ευρύτερη περιοχή.

Ο σκοπός αυτής της ιδιωτικής πρωτοβουλίας είναι η παρουσίαση και προβολή των Μετεώρων σαν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Η Visit Meteora έχει συγκεντρώσει όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και χρηστικές πληροφορίες σε ένα καινοτομικό πόρταλ, ώστε να παρέχει στην ουσία στον ταξιδιώτη το κλειδί του προορισμού.

Λειτουργεί σαν μία πηγή πληροφοριών, σαν διαμεσολαβητής υπηρεσιών και σαν ένας δίαυλος για την επικοινωνία, την διαφήμιση και την ενημέρωση μεταξύ των επισκεπτών, των τουριστικών επιχειρήσεων και του προορισμού συνολικά.

Βοηθά έτσι τους επισκέπτες να αποφασίσουν ποια ιστορικά μνημεία θα επισκεφτούν, πόσες μέρες θα πρέπει να μείνουν και τη δραστηριότητες μπορούν να απολαύσουν.

Ικανοποιώντας παράλληλα και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς για την ανάδειξη ενός ανταγωνιστικότερου τουριστικού προϊόντος.

Το μείγμα της επιχειρηματικής ιδέας βασίζεται στον συνδυασμό μιας «επίγειας» πραγματικής τοπικής επιχείρησης (τουριστικό γραφείο) και μίας ηλεκτρονικής επιχείρησης (e-business )

Κύριος στόχος μας είναι η επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των τουριστών στην περιοχή μας, μέσα από την συμμετοχή τους σε μία σειρά οργανωμένων εναλλακτικών δραστηριοτήτων .

Πλέον παρέχουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες μας να «κλείνουν» όλες τις τουριστικές υπηρεσίες, τις εναλλακτικές δραστηριότητες και τις εκδρομές που τους ενδιαφέρουν εύκολα απ’ όπου κι αν βρίσκονται με τρείς εναλλακτικούς τρόπους:

Online: πριν ακόμη έρθουν στην Ελλάδα μέσα από το πόρταλ παρουσίασης προορισμού www.visitmeteora.travel το οποίο είναι ήδη έτοιμο και σε πλήρη λειτουργία.

Mobile: Όταν ταξιδεύουν ή καθοδόν προς τον προορισμό μέσα από την χρήση εφαρμογών για έξυπνες συσκευές (smart phone app, mobile version)

Offline: Στο τουριστικό γραφείο ή στο ξενοδοχείο που διαμένουν.

Η παραδοσιακή στόμα-με-στόμα διαφήμιση έχει αποκτήσει πλέον μεγάφωνο. Οι φωτογραφίες είναι πάλι στη μόδα, ενώ ακόμα και η μαμά είναι στο facebook!. Γι αυτόν τον λόγο στοχεύουμε μέσα από τη χρήση των νέων τεχνολογιών και ειδικά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να προσελκύσουμε νέους δυνητικούς επισκέπτες.

Η εταιρία μας θα αναλάβει έμπρακτα να προωθήσει την περιοχή ως ένα παγκοσμίου ακτινοβολίας προορισμό. Είναι σημαντικό να περάσουμε το μήνυμα της προστασίας του φυσικού και πνευματικού χαρακτήρα των Μετεώρων και παράλληλα να επιδιώξουμε μια αειφόρο τουριστική ανάπτυξη βασισμένη στον εναλλακτικό και τον θρησκευτικό τουρισμό.

Για την επιτυχή εκπλήρωση των παραπάνω στόχων το τουριστικό γραφείο θα συνεργαστεί με διοργανωτές εναλλακτικών δραστηριοτήτων, τουριστικούς πράκτορες, ξεναγούς, συνοδούς βουνού, ξενοδοχεία, εστιατόρια και εταιρίες εξειδικευμένων συμβούλων. Θα επιδιώξουμε επίσης την συνεργασία και την από κοινού δράση με διάφορες επαγγελματικές ενώσεις, συλλόγους, τη Δημοτική αρχή, συλλόγους της ομογένειας και την εκκλησίας για την επίτευξη μιας αειφόρου ανάπτυξης.

Ο ρόλος μας δεν είναι να διαφημίσουμε μόνο τον προορισμό αλλά και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν. Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σύγχρονες τάσεις καλούμαστε πλέον να πάμε εμείς εκεί που βρίσκεται ο καταναλωτής και να επηρεάσουμε θετικά την απόφασή του, αντί να στεκόμαστε απλοί θεατές περιμένοντας το πότε θα έρθει αυτός σε εμάς.

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι η ανάπτυξη, η διαχείριση και η προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής των Μετεώρων αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας απαιτεί ισχυρές συνέργιες και συνεργασίες.

Συνεργασίες μεταξύ των ιδιωτών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων του τουριστικού κλάδου. Το branding και η προώθηση του τόπου μας είναι υπόθεση όλων μας, είναι υπόθεση της τοπικής κοινότητας είτε εμπλεκόμαστε άμεσα είτε έμμεσα με το τουριστικό προϊόν.

Ευχόμαστε η προσπάθεια να έχει την αναμενώμενη επιτυχία!

visit IMG 9885visit IMG 9889

visit IMG 9843visit IMG 9847visit IMG 9851visit IMG 9859visit IMG 9864visit IMG 9870visit IMG 9871visit IMG 9903

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.