20.000 πρόσφυγες σε ξενοδοχεία και βιομηχανικές ζώνες ανά την ηπειρωτική επικράτεια

0 429

Τη μείωση κατά 20.000 του αριθμού προσφύγων και μεταναστών μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 περιέγραψε ως στόχο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέτοντας ως προτεραιότητα την αποσυμφόρηση των νησιών που κινδυνεύουν με «ασφυξία» λόγω της υπερπληθώρας προσφύγων και μεταναστών.

Ειδικότερα, στην ενημέρωσή του προς τους βουλευτές της ΝΔ ο κ. Χρυσοχοΐδης, σχετικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για την παροχή ασύλου αλλά και το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα ενώ υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους βουλευτές πως όλοι οι δήμοι της ηπειρωτικής χώρας θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.
Παράλληλα φέρεται να είπε πως η φιλοξενία τους στην ηπειρωτική Ελλάδα θα γίνει σε δύο βασικές δομές:
Οι 10.000 θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία ανά την ηπειρωτική επικράτεια. Για τον σκοπό αυτό ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος πραγματοποιεί επαφές με δημάρχους προκειμένου να βρεθούν οι κατάλληλες ξενοδοχειακές υποδομές.
Οι άλλοι 10.000 θα φιλοξενηθούν σε βιομηχανικές ζώνες ανά την ηπειρωτική επικράτεια καθώς εκεί υπάρχουν υποδομές για ύδρευση, αποχέτευση και ηλεκτρικό ρεύμα.
Σε αυτές τις περιοχές θα δημιουργηθούν ειδικές εγκαταστάσεις – σύγχρονα τολ εντός των οποίων θα μείνουν οι πρόσφυγες.
Σημειώνεται, εξάλλου, πως υπήρχαν βουλευτές που ζήτησαν να ενημερώνονται για ενδεχόμενες μετακινήσεις στις περιφέρειες τους και να μη το μαθαίνουν από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

TheCaller.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.