1ο Trikki ARTience υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Π.Ε. Τρικάλων

0 56

«Φωνή: Επιστήμη και Τέχνη» είναι το γενικό θέμα του 1ου Trikki ARTience – Συνεδρίου για την ανθρώπινη φωνή, που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την εταιρεία PhonoQuest, που δραστηριοποιείται γύρω από την ολιστική προσέγγιση ζητημάτων της ανθρώπινης φωνής, με την καθοδήγηση της διεπιστημονικής ομάδας φωνιάτρων, φωνοθεραπευτών και λογοθεραπευτών, Voice Mentoring.

Θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Τρικάλων από 8 έως 10 Σεπτεμβρίου 2021 στο χώρο του Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, με την ευγενική συμμετοχή της DotSoft και της Voice Mentoring και τη συμπαράσταση της e-trikala Α.Ε.

Σε δήλωσή του για την διοργάνωση του συνεδρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σημειώνει πως «το 1ο Trikki Artience αποτελεί ένα σημαντικό και ενδιαφέρον συνέδριο για την ανθρώπινη φωνή, από το οποίο θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε την δυνατότητα εξέλιξή της μέσα από την επιστημονική έρευνα, δίνοντάς μας νέα οπτική ως προς την χρήση της. Ιδιαίτερα οι άνθρωποι που τη χρησιμοποιούν ως εργαλείο δουλειάς, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για όλα τα σύγχρονα δεδομένα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δίνουν έμφαση στην καινοτομία, την επιστήμη και τον πολιτισμό, και στηρίζουν την διοργάνωση, που έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει θεσμός για την περιοχή μας».

Όπως τονίζεται από την διοργάνωση, το Trikki ARTience φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, που θα υλοποιείται κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη της μουσικής και του πολιτισμού, τα Τρίκαλα. Το 1ο Trikki ARTience θα φέρει σε γόνιμο διάλογο την επιστημονική με την καλλιτεχνική κοινότητα, με στόχο την ανταλλαγή πληροφοριών, εμπειριών και σύγχρονων τεκμηριωμένων γνώσεων και μεθόδων στον τομέα της φωνής. Θα περιλαμβάνει επιστημονικές εισηγήσεις – παρουσιάσεις (διά ζώσης και on-line), συζήτηση με το κοινό και στρογγυλή τράπεζα.

Στην πόλη των Τρικάλων θα συγκεντρωθούν καταξιωμένοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς, με αξιοσημείωτο εκτενές έργο στην αποκωδικοποίηση της ανθρώπινης φωνής, αλλά και αξιόλογοι καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί και επαγγελματίες φωνής, που με τη συμμετοχή τους θα συνδράμουν στο κοινωνικό άνοιγμα και την επικοινωνία καινοτόμων μεθόδων και ερευνητικών εργαλείων στην έρευνα και τη χρήση της φωνής.

Η αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία και τους Τρικαλινούς επιστήμονες και εκπαιδευτικούς θα προσφέρει σύγχρονους τρόπους υποστήριξης της τοπικής εξέλιξης στα θέματα φωνής.

Επίτιμος Πρόεδρος Συνεδρίου

 

Ηλίας Μόσιαλος, Καθηγητής Πολιτικής Υγείας, LSE.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.