Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά

0 2,087

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019. Μοιράστηκαν οι βαθμοί, οι τίτλοι προόδου στους μαθητές αυτού και με συγκίνηση είπαν το τελευταίο “καλημέρα!

Σύμφωνα με την δασκάλα των μαθητών που είναι και η Προϊσταμένη του σχολείου αυτού, η σχολική χρονιά στο τέλος βρήκε τους μαθητές πιο ώριμους, κερδισμένους σε πολλούς τομείς στους οποίους εκπαιδεύτηκαν τα παιδιά και τους γονείς ευχαριστημένους και πολύ περήφανους για όσα εκείνα κατάφεραν.

Ήταν μια πολύ “πλούσια” σχολική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά διδάχθηκαν μαθήματα από αξιόλογους εκπαιδευτικούς και ειδικότητες , έκαναν σημαντικές εκπαιδευτικές επισκέψεις oι οποίες θα τους βοηθήσουν πολύ στην κοινωνικοποίησή τους.

Είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν το μάθημα των μαθηματικών μέσω της μεθόδου Montessori την οποία έχει διδαχθεί η δασκάλα τους σε φημισμένα σχολεία της Ευρώπης και έφτιαξε ειδικό εκπαιδευτικό υλικό Μοntessori που άφησε να υπάρχει στο συγκεκριμένο σχολείο για τους μαθητές.

Σύμφωνα με την κα Φένια Φίλιου Δασκάλα και Προϊσταμένη του σχολείου αυτού, η πιο συγκινητική στιγμή που έκανε την τοπική κοινωνία να γνωρίσει το ειδικό σχολείο και να προβληματιστεί ευχάριστα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες ήταν όταν μαθητές του, παρέλασαν για πρώτη φορά από τότε που λειτουργεί το συγκεκριμένο σχολείο, την 25η Μαρτίου 2019 με απέραντη υπερηφάνεια!

Η κα Φιλιού θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους την στήριξαν ουσιαστικά αυτή τη χρονιά για να επιτελέσει το έργο της και να αφήσει ένα μεγάλο χαμόγελο στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Επίσης, επιθυμεί έντονα να ευχαριστήσει την κα Δήμητρα Κανάτα, η οποία είχε την πιο όμορφη ιδέα αγάπης για την τελευταία μέρα των μαθητών στο σχολείο και έτσι μαζί με τη Σχολή Χορού της χάρισε μια χορευτική παράσταση και δώρα στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου, ανεβάζοντας το κέφι και χορεύοντας μαζί με τους μαθητές!

Δεν θα μπορούσε πιο όμορφα να λήξει αυτή η χρονιά χάρη σε ανθρώπους που έμπρακτα στήριξαν και με ψυχή το σχολείο και τους μαθητές αυτού.

Τέλος, μεταφέρουμε τα λόγια της κυρίας Φίλιου “Κάθε χρονιά για εμένα, όπου και να βρίσκομαι, δουλεύοντας 11 χρόνια με παιδιά με ειδικές ανάγκες, ξεκινώ βάζοντας στόχους για τους μαθητές , τους ζητώ 5πράγματα και εκείνα καταφέρνουν να κάνουν 10. Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο να λαμβάνεις καθημερινά ανιδιοτελή αγάπη και να βλέπεις μέσα από πολλές και αναρίθμητες δυσκολίες να προοδεύουν και να ανθίζουν οι μαθητές μου. Είμαι γεμάτη και περήφανη και εύχομαι ολόψυχα να μην εγκαταλείψουν ποτέ να διεκδικούν αυτό που αξίζουν μέσα στην κοινωνία την οποία ζούμε όλοι και ο Θεός να δίνει στις οικογένειες αυτών υπομονή και δύναμη ”
Ευχόμαστε καλό και ήρεμο καλοκαίρι! ”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.