1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας – Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

0 1,524

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας  Ημέρας Επανεκκίνησης  της καρδιάς   και με σύνθημα :

«  Από την «καρδιά» της Ελλάδας- τη Θεσσαλία – για την καρδιά όλων μας.          Όλοι οι πολίτες μπορούν να σώσουν ζωές »,
το 1ο Δημοτικό Σχολείο και ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας, παράρτημα Θεσσαλίας και την Πολύζου Ελένη,  ιατρό  αναισθησιολόγο, διοργανώνει την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 , στις  19.00΄το απόγευμα  στην αίθουσα « Νίτσα Λιάπη» δράση με τίτλο :

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ
Ενημέρωση-ευαισθητοποίηση-εκπαίδευση γονέων-μαθητών  στην ΚΑΡ.Π.Α (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση )
Όλοι μπορούν να μάθουν ΚΑΡΠΑ, όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή!

Σε τουλάχιστο 50% των περιπτώσεων Εξωνοσοκομειακής Καρδιακής Ανακοπής, η κατάρρευση συμβαίνει παρουσία πολιτών.
Οι παρευρισκόμενοι πολίτες-μη επαγγελματίες, μπορούν να καλύψουν το χάσμα μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. Η άμεση εφαρμογή ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους
είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσουμε δύο έως τέσσερις φορές την επιβίωση μετά από Καρδιακή Ανακοπή.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ

  να ενημερωθούν – εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι  γονείς και μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, αλλά και των άλλων σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ. Έτσι θα γνωρίσουν αυτές τις σωτήριες για τη ζωή πρώτες βοήθειες και θα είναι ικανοί να σώσουν συνανθρώπους μας, μετά από Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή.

Κ Α Ι   Ε Π Ε Ι Δ Η

η Καρδιακή Ανακοπή αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας παγκοσμίως, είναι μια από τις κύριες αιτίες πρόωρων θανάτων και θανάτων που μπορούν να αποφευχθούν, μπορεί δε να προσβάλει και φαινομενικά υγιή άτομα, κάθε ηλικίας σε οποιαδήποτε στιγμή, συχνά χωρίς προειδοποίηση, είναι πολύ χρήσιμο και απαραίτητο να συμμετάσχουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι γονείς- μαθητές στην  ενημέρωση.

                                                                                 Σας περιμένουμε !

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.