Το 1ο Δημοτικό Καλαμπάκας στα Μετέωρα για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

0 1.907

Το Σχολείο μας, το 1ο Δημοτικό Καλαμπάκας, για άλλη μια χρονιά, πήρε μέρος στις δράσεις της 5ης Πανελλήνιας-Πανευρωπαϊκής ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Εφέτος βγήκαμε από τα «όρια» της σχολικής αυλής και θέλοντας να γνωρίσουμε από κοντά τα μαγευτικά μονοπάτια, τους βράχους των Μετεώρων ,αλλά και τη Ιστορία τους, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες με τα απαραίτητα εφόδια για το…ταξίδι μας.

Η ομάδα των μικρών μας μαθητών με συνοδούς Εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας ακολούθησε τη διαδρομή Άγιος Αθανάσιος, Σωποτός, «Ελιές»,΄Αγιος Γεώργιος, «Κόκα Ρόκα» στάση για ξεκούραση, Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου επίσκεψη, Άγιος Αντώνιος ,Άγ. Βασίλειος, Άγιος Κων/νος «Αγλίστρα» στάση για ξεκούραση, Μουσείο Ψηφιακής Απεικόνισης, επιστροφή .

Στη διαδρομή οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά στη φύση και να γνωρίσουν το μονοπάτι στα ριζά των βράχων των Μετεώρων, καθώς και στοιχεία της Ιστορίας του τόπου μας…

Η δεύτερη ομάδα , τα μεγαλύτερα παιδιά ,προσέγγισε με ασφάλεια και έπειτα από χρήσιμες οδηγίες ομάδας της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας ,τον βράχο «Αμπάρια»και αφού άκουσε την ιστορία του, συνέχισε με περισσότερο ενδιαφέρον μέσα από μια μοναδική διαδρομή στις σκήτες του Αγίου Αντωνίου , Αγίου Γρηγορίου και προσέγγισε τα ριζά του βράχου «Πιξάρι».

Από εδώ είδαν τη σκήτη του Αγ. Νικολάου στον βράχο «Μπάντοβα». Ακολουθώντας το πανάρχαιο μονοπάτι που ένωνε την Καλαμπάκα με το Καστράκι, ανηφόρησε προς το «Αδράχτι» ,αφού γνώρισε από κοντά τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Παράλληλα, παρακολούθησαν και θαύμασαν ζωντανά μια εξαιρετικά δύσκολη αναρρίχηση στον βράχο «Σουρλωτή». Η επιστροφή έγινε μέσω του παλιού οικισμού του Καστρακίου.

Μέσα από αυτή τη δράση οι μαθητές μας γνώρισαν μαγευτικές διαδρομές που μέχρι τώρα δεν γνώριζαν, έμαθαν τοπική Ιστορία και θα αγαπήσουν περισσότερο τον τόπο τους ,κινήθηκαν και αθλήθηκαν όπως πρόσταζε η ημέρα, αλλά κυρίως θα γίνουν πολλαπλασιαστές οι ίδιοι .

Η παραπάνω δράση θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί, αν δεν υπήρχε οργάνωση και βοήθεια από τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας , της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας και φυσικά η άριστη συνεργασία με τους μαθητές μας.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τον Σιάχο Αχιλλέα Πρόεδρο της Ο.Λ.Κ, Βαΐου Γεώργιο Ταμία, Γκόβαρη Κων/νο μέλος του τμήματος ορειβασίας,Ντρούγια Χριστίνα αθλήτρια αναρρίχησης και Θεοδώρου Βασίλειο εκπαιδευτή αναρρίχησης.
Ευελπιστούμε σε μια γόνιμη συνέχεια αυτής της συνεργασίας με το Σχολείο μας και συνεπώς συνέχιση της προσφοράς τους στους νέους της περιοχής μας , αλλά και στην τοπική κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr