16χρονος μαθητής γεννημένος στη Γερμανία μιλά για την ζωή του ως κάτοικος Οξύνειας πλέον – Video

Ένα βίντεο μας εστάλη και το δημοσιεύουμε στο οποίο ο πρωταγωνιστής είναι ένας 16χρονος μαθητής, ο Νίκος,

0 234

Ένα βίντεο μας εστάλη και το δημοσιεύουμε στο οποίο ο πρωταγωνιστής είναι ένας 16χρονος μαθητής, ο Νίκος,

Ένα βίντεο μας εστάλη και το δημοσιεύουμε στο οποίο ο πρωταγωνιστής είναι ένας 16χρονος μαθητής, ο Νίκος, που γεννήθηκε στην Γερμανία και σε ηλικία 11 ετών μαζί με τους γονείς του ζει στην ορεινή Οξύνεια Καλαμπάκας.

Ο 16χρονος Νίκος, γεννήθηκε σε μια βιομηχανική πόλη της Γερμανίας όπου διέμενε μέχρι πριν τέσσερα χρόνια.

Οι γονείς του εργάζονταν σαν βιομηχανικοί εργάτες και το 2011 πήραν την απόφαση να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εγκατασταθούν στην Οξύνοια Καλαμπάκας, ένα ορεινό χωριό της Πίνδου σε υψόμετρο 700 μέτρων, με κύρια δραστηριότητα την εκτροφή ζώων και την δημιουργία κτηνοτροφικής μονάδας.

Ο Νίκος σήμερα πηγαίνει στην Γ’ Γυμνασίου σε ένα σχολείο που αποτελείται από 10 μαθητές όσοι και οι καθηγητές του. Μάλιστα οι συμμαθητές του δεν είναι απο το ίδιο χωριό αλλά μετακινούνται από διάφορους οικισμούς και χωριά, και διανύουν μέχρι και 30 χιλιόμετρα απόσταση για να φθάσουν κάθε πρωί στο σχολείο.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο Νίκος περιγράφει με παραστατικό τρόπο την ζωή των γονιών στο χωριό, και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να συντηρήσουν την κτηνοτροφική εκμετάλλευση και να εξασφαλίσουν το οικογενειακό εισόδημα.

Ο Νίκος ασχολείται και ο ίδιος τις απογευματινές ώρες με την μονάδα και τα ζώα ενώ παίζει ποδόσφαιρο στην ποδοσφαιρική ομάδα της περιοχής και πως αναφέρουν οι συμμαθητές και καθηγητές είναι και…ταλαντούχος!

Δείτε το Βίντεο:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.