Τι συζητήθηκε στην 1η συνάντηση φιλοζωικών συλλόγων και φιλόζωων πολιτών Καλαμπάκας

0 798

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των δύο Φιλοζωικών Συλλόγων της πόλης κατά την οποία αποφασίστηκε να ακολουθήσουν κι άλλες.

Οι νέες συναντήσεις θα περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και δράσεις ώστε να παραμένει συνεχώς ζωντανό το αίσθημα ότι η φιλοζωία είναι πρωτίστως θέμα πολιτισμού και κοινής ευημερίας που μας αφορά όλους. Κανένας κοινωνικός αγώνας δεν κερδήθηκε σε μια στιγμή και όλα χρειάζονται τον χρόνο τους για να ωριμάσουν.

Οι συναντήσεις αυτές θα πρέπει να υπάρχουν, ώστε να πυροδοτείται μονίμως ένας δημόσιος διάλογος κατά τον οποίο θα ανταλλάσσονται οι προβληματισμοί, θα συζητιούνται οι λύσεις και θα κινούνται οι εκάστοτε μοχλοί πίεσης, με στόχο σταδιακά να υπάρξει μια ουσιαστική κοινωνική ζύμωση γύρω από την σχέση ανθρώπου και ζώου μέσα στον αστικό ιστό.

Στον ανοιχτό και εποικοδομητικότατο διάλογο που πραγματοποιήθηκε χθες, μεταξύ των παρευρισκομένων, συζητήθηκαν τα θέματα που προβληματίζουν και τους δύο Συλλόγους εδώ και καιρό.

Ανάμεσά τους είναι η άρνηση από τον Δήμο της εισόδου των εθελοντών στο χώρο των Σφαγείων και η εγκληματική αδιαφορία των συνθηκών διαβίωσης τους εκεί, ο υποσιτισμός όλων των ζώων του Δήμου (Σφαγεία, Στέγη, αδέσποτα), ειδικότερα για την φαρμακευτική περίθαλψη των σκύλων του Δήμου που φιλοξενούνται στον χώρο της Στέγης τα νέα δεν
είναι ευχάριστα αφού η κατάσταση παραμένει η ίδια. Καμία περίθαλψη.

Συζητήθηκαν επίσης η έλλειψη, από τον Δήμο, σχεδίου για την προώθηση και την υιοθεσία των ζώων, (όπου στον τομέα αυτόν η βοήθεια των εθελοντών θα ήταν πολύτιμη) και τέλος ιδιαίτερα βαρύτητα στη συζήτηση δόθηκε στο ζήτημα της πολιτικής προστασίας με την αναποτελεσματική δράση του Δήμου απέναντι στα αδέσποτα ζώα εντός της πόλης.

Με λίγα λόγια συζητήθηκε για μία ακόμη φορά η αρνητική στάση του Δήμου να πράξει αυτά που ορίζονται από τον νόμο και γενικότερα η αυθαίρετη πολιτική του σε ένα παιχνίδι ισχύος που στην συνείδηση των υπολοίπων ανθρώπων είναι τουλάχιστον χαμένο από καιρό.

Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας (ΦΙ. ΣΥ.ΚΑ.)
Φιλοζωικός Σύλλογος Καλαμπάκας “Η Στέγη”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr