Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμπάκας με Δημοτική Αρχή

1 2.310
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι στις 3/5 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων του ΔΣ με τον Δήμαρχο κύριο Αλέκο και τους Αντιδημάρχους, κύριο Φωλίνα, κύριο Τσίκαρη, κύριο Λύπα, κύριο Θώμο, κύριο Παπανικολάου καθώς και τον κύριο Λύχο από την Τεχνική Υπηρεσία και κύριο Νικολογιάννη, Σύμβουλο τουρισμού.

 
Έγινε εκτεταμένη συζήτηση σχετικά με θέματα που μας απασχολούν, αναφέρουμε συνοπτικά τα παρακάτω:
 

1.       Open Mall – Ενημερωθήκαμε για το status του έργου και ζητήσαμε να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του Συλλόγου, που θα συναντάται 1 φορά το μήνα, ώστε να ξεκινήσουμε από κοινού να μελετάμε το έργο και τις λεπτομέρειες ώστε να υλοποιηθεί με τον πιο ομαλό και καλύτερο δυνατό τρόπο.  Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

2.       Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) – Ζητήσαμε να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό ώστε τα αποτελέσματα αυτού του σχεδίου να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην υλοποίηση του Open Mall.

3.       Δεδομένης της μηδενικής τουριστική Κίνηση στο Δήμο Μετεώρων λόγω κορονοϊού – Εκφράσαμε την ανησυχία μας και ζητήσαμε να υπάρξει σχέδιο και άμεσες ενέργειες για να βοηθηθεί η τοπική οικονομία που βάλλεται ανεπανόρθωτα. Θεωρούμε σημαντικό να υπάρξει περαιτέρω προβολή του Δήμου και άλλες ενέργειες σε συνεργασία με άλλους Δήμους ή φορείς καθώς και με την Περιφέρεια.

4.       Θέματα Καθημερινότητας – ζητήσαμε τις άμεσες ενέργειες του Δήμου σχετικά με τα παρακάτω

a.       Καθαριότητα με Βυτιοφόρο στο κέντρο μια φορά την εβδομάδα

b.      Καθαριότητα με μάνικα κάθε Παρασκευή στο χώρο της λαϊκής

c.       Φώτα στην οδό Κονδύλη και στην Θεμιστοκλέους

d.      Προβλήματα με την κίνηση και το παρκάρισμα των οχημάτων στις κεντρικές οδούς

5.       Τρέχοντα έργα ανάπλασης πεζοδρομίων, αερίου, ύδρευσης – Ζητήσαμε ενέργειες επίβλεψης αλλά και καθαριότητας καθώς και ενέργειες ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην κίνηση των πεζών και οχημάτων

6.       Κλείσιμο Τρικάλων και διευκρινίσεις σχετικά με το πλάνο πεζόδρομο στην πόλη – Ζητήσαμε να είναι ξεκάθαρο στους πολίτες ποιο είναι το πλάνο και να βρεθούν οι λύσεις για αυτούς που ενδεχομένως θίγονται τα συμφέροντα ώστε να μην υπάρχει σύγχυση στην πόλη με τις διαφορετικές απόψεις.

7.      Τέλος, υπενθυμίσαμε την πρόταση του Συλλόγου για δημιουργία Προσκυνηματικής Διαδρομής και περαιτέρω αξιοποίηση της Παναγίας αλλά και γενικότερα της περιοχής της παλιάς πόλης,  την οποία έχουμε συζητήσει και με τον Σεβασμιώτατο. Ζητήσαμε περαιτέρω ενέργειες και επόμενα βήματα. 

Εκ μέρους του ΔΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
  1. Πεζοδρομιάκιας λέει

    Εσείς από την μεριά σας θα πρέπει τα χαρτόκουτα να τα διαλύετε πριν τα τοποθετήσετε στον κάδο ανακύκλωσης. Να μην γεμίζετε τα πεζοδρόμια με διαφημίστηκες σημαίες και πινακίδες. Και μιας και γίνετε κουβέντα για πεζόδρομο, σας ενημερώνω ότι το πλακόστρωτο από την Τρικάλων έως την βιβλιοθήκη δεν είναι παρκινγκ. Και οι σαπουνάδες στο δρόμο όταν πλένετε τα μαγαζιά δεν είναι ότι καλύτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr