Σταγών: “Οι άγιοι βαδίζουν δίπλα μας μυστικά και αθόρυβα”

0 1.090

Πρόσκληση να μιμηθούν τη ζωή των αγίων έκανε στους πιστούς από τα Μετέωρα ο μητροπολίτης Σταγών Θεόκλητος.

“Οι άγιοι είναι φορείς του αγίου πνεύματος. Είναι αυτοί που ακούν ευνοϊκά τις προσευχές μας και μεσιτεύουν για εμάς προς τον Θεό”, τόνισε ο κ. Θεόκλητος που τέλεσε τη θεία λειτουργία στην πανηγυρίζουσα ιερά μονή Βαρλαάμ και πρόσθεσε πως “είναι αυτοί πού αγάπησαν τον Θεό και ενώθηκαν μαζί Του”.

Από την ιστορική ιερά μονή των Μετεώρων, ο μητροπολίτης Σταγών, παίρνοντας αφορμή από την εορτή των Αγίων Πάντων, σημείωσε πως “σήμερα τιμούμε όλους εκείνους τους αγίους, τους προπάτορες, τους πατριάρχες, τους προφήτες, τους αποστόλους, τους μάρτυρες, τους ιεράρχες, τους ιερομάρτυρες, τους οσιομάρτυρες, τους όσιους και δίκαιους, που μαρτύρησαν για τον Χριστό” και συμπλήρωσε πως “όλους εκείνους που βαδίζουν δίπλα μας μυστικά και αθόρυβα”.

Ο κ. Θεόκλητος που πλαισιωνόταν από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης, αρχιμανδρίτη Νήφωνα Καψάλη, τον καθηγούμενο της μονής, αρχιμανδρίτη Ισίδωρο Τσιατά και πλειάδας κληρικών, έκλεισε λέγοντας “να τιμούμε πάντα τις μνήμες των αγίων μας, γιατί είναι οι μόνοι που δεν θα μας εγκαταλείψουν ποτέ”.

Εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές που προσήλθαν με ευλάβεια για να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη όλων των αγίων, ενώ στο τέλος προσφέρθηκε σε όλους μοναστηριακό κέρασμα.

Το μοναστήρι που χρονολογείται από το 14ο αιώνα σήμερα φυλάσσει αξιόλογα χειρόγραφα, εκκλησιαστικά κειμήλια και μεταβυζαντινές φορητές εικόνες.

Τέλος να αναφερθεί ότι από εκεί ξεκίνησαν τη μοναχική τους ζωή σπουδαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες όπως ο μακαριστός γέροντας Αιμιλιανός Σιμονωπετρίτης, όπου εκάρη μοναχός το 1960 και ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όπου εκάρη μοναχός το 1961.

orthodoxia.info

    

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr