Ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία στον Κώστα Μπαρμπαρούση

0 722

Ποινική δίωξη για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας ασκήθηκε από την εισαγγελία στον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

Τις πρώτες καταθέσεις για όσα συνέβησαν το πρωί στην Βουλή με την προτροπή του βουλευτή, ομιλητή από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση να επέμβει ο στρατός εναντίον πολιτικών, έλαβε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Καλούσης που ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έλαβε ήδη κατάθεση από τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνο Καμμένο ενώ αμέσως μετά κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Φώτης Κουβέλης.

Οι δύο πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου ‘Αμυνας προσέφυγαν στον ‘Αρειο Πάγο με όλα τα στοιχεία για τα λεχθέντα από του βήματος της Βουλής βουλευτή ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για βαρύτατα αδικήματα κατά του πολιτεύματος. Με αφορμή την προσφυγή των δύο υπουργών αμέσως δόθηκε εντολή από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να ελεγχθεί η διάπραξη εκ μέρους του κ. Μπαρμπαρούση του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας, το οποίο μπορεί να του αποδοθεί από την Δικαιοσύνη χωρίς έγκριση της Βουλής.

news247.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr