Πασχαλινό «δώρο» της ΔΕΥΑΤ σε πολύτεκνους και ευπαθείς ομάδες

0 957

Μια σημαντική απόφαση για ελάφρυνση σε λογαριασμούς ύδρευσης – αποχέτευσης υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Τη Μ. Τρίτη 14 Απριλίου 2020 ομόφωνα το Σώμα έκανε δεκτή την απόφαση της ΔΕΥΑΤ για ουσιαστικές μειώσεις σε λογαριασμούς.
Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Χρ. Αναστασίου στη συνεδρίαση του Σώματος, για το μειωμένο τιμολόγιο:

  1. Αυξάνεται το εισοδηματικό όριο για τους πολυτέκνους, στα 30.000 € +  2.500 € για κάθε επί πλέον τέκνο.
  2. Τα επιδόματα των τέκνων των πολυτεκνικών οικογενειών δεν προσμετρώνται στο εισόδημα αυτό

Επίσης, για όλες τις ευπαθείς ομάδες και τους πολυτέκνους

  1. Η χρέωση με την κανονική τρέχουσα τιμή (σε όσους έχουν πλαφόν κατανάλωσης) ισχύει μόνο για τα επί πλέον του πλαφόν κυβικά και όχι για το σύνολο των καταναλωθέντων. Ουσιαστικά, δεν τιμολογείται το πλαφόν, αλλά μόνο η επιπλέον κατανάλωση

Ο κ. Αναστασίου τόνισε ότι αυτές οι ρυθμίσεις αφορούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα των τρικαλινών και φαίνεται ξεκάθαρα, πόσο, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η ΔΕΥΑΤ στέκεται δίπλα τους. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι και στον τομέα των τιμολογήσεων της ΔΕΥΑΤ, μετά τις ελαφρύνσεις του περασμένου Νοεμβρίου, συνεχίζεται η στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη, ειδικά σε μια δύσκολη περίοδο, όπως η σημερινή.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr