Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Διάβας ανοίγει τις πόρτες του

0 903

Σύμφωνα με την υπ. αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27807/2.5.2020 (ΦΕΚ Β΄ 1643) Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α.) των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Εγκύκλιο 3020 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η λειτουργία των ιερών ναών διαμορφώνεται ως εξής:

 

  • Ο ιερός ναός Αγίου Δημητρίου, κατά το διάστημα 4/05/2020 έως 16/05/2020, θα παραμένει ανοιχτός για προσκύνηση και προσευχή κάθε απόγευμα από 6 μ.μ. – 8 μ.μ.. Οι πιστοί μπορούν να λαμβάνουν το Άγιο Φως, αλλά και να το διαθέτουν σε συνανθρώπους μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και δεν μετακινούνται εύκολα.
  • Εξωτερικά και εσωτερικά του ναού θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των πιστών (1,5 μ.).
  • Έξω από τις δύο εισόδους του ναού (βόρεια και νότια είσοδος) θα υπάρχουν κάδοι μέσα στους οποίους οι πιστοί μπορούν να ρίχνουν γάντια, μάσκες, χαρτομάντιλα και όποια είδη εξοπλισμού υγιεινής έχουν χρησιμοποιήσει.
  • Κατά την είσοδο στον ναό οι πιστοί θα χρησιμοποιούν το αντισηπτικό και τα χαρτομάντιλα. Η χρήση του αντισηπτικού είναι υποχρεωτική.
  • Συνιστάται η χρήση μάσκας και γαντιών κατά την είσοδο στον ναό.
  • Όσοι θα κάθονται στα στασίδια του ναού θα τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους.
  • Θα πραγματοποιείται φυσικός εξαερισμός του ναού καθ’ όλο το διάστημα που οι πιστοί θα παραμένουν μέσα σ’ αυτόν, αλλά και άλλες ώρες που ο ναός θα παραμένει κλειστός.
  • Οι εικόνες, τα στασίδια, τα πόμολα από τις πόρτες καθώς και άλλα σημεία που άπτονται από τους πιστούς θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται τακτικά. Προτρέπουμε τους πιστούς να μην ασπάζονται τις εικόνες αλλά ευλαβικά να υποκλίνονται σ’ αυτές. Επίσης, προτρέπουμε να μην ασπάζονται το χέρι του ιερέα. Τα παραπάνω δεν αποτελούν έλλειψη πίστης και σεβασμού προς τους αγίους και το πρόσωπο του ιερέα, αλλά αγάπη και ενδιαφέρον προς την υγεία του συνανθρώπου μας, την οποία χρειάζεται οπωσδήποτε να διαφυλάξουμε.
  • Όσοι πιστοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι προτιμότερο να αποφεύγουν την έξοδο από το σπίτι τους.
  • Συνεχίζεται η τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών εντός του ναού και κεκλεισμένων των θυρών με τη συμμετοχή τεσσάρων (4) ατόμων. Η Θεία Λειτουργία τελείται την Κυριακή (7.30 π.μ. – 10.30 π.μ.) και στις εορτές των αγίων (7.30 π.μ. – 9.30 π.μ.).

 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr