Μέχρι πόσα άτομα μπορούν να επιβαίνουν σε Ι.Χ

0 2.862

Ανάμεσα στα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης για τη μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αξίζει να σταθεί κανείς και στους νέους κανονισμούς αναφορικά με τον αριθμό ατόμων που μπορούν να επιβαίνουν στα ΙΧ από την Δευτέρα 4 Μαΐου.

Και αυτό είναι πως αυξάνεται ο αριθμός ατόμων που μπορούν να επιβαίνουν στα αυτοκίνητα.

«Καλούμε τους  πολίτες που έχουν την επιλογή της μεταφοράς με ιδιωτικό τους μέσο να συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν ως πρώτη επιλογή. Ως ένα επιπλέον μέτρο διευκόλυνσης τους ανακοινώνουμε:

  • Πρώτον, την παράταση της μη ισχύος του δακτυλίου για τον μήνα Μάιο.
  • Δεύτερον, από τις 4 Μαΐου τη δυνατότητα μεταφοράς δύο ατόμων πλέον του οδηγού, στη μετακίνηση με τα ΙΧ», ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης. Φυσικά καταλαβαίνει κανείς ότι αυτός ο περιορισμός δεν ισχύει για μια οικογένεια με παιδιά, αλλά αποτελεί γενικό κανόνα.
  • Υπενθυμίζεται, παράλληλα, πως παραμένει η απαγόρευση για τις μετακινήσεις εκτός νομού που διαμένουν οι επιβάτες των ΙΧ. Η μετακίνηση σε άλλους νομούς αναμένεται να επιτραπεί σταδιακά από τις 19 Μαΐου.

Ως προς τη μεταφορά πολιτών με ταξί, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, συνεχίζεται η εφαρμογή του κανόνα που ισχύει και σήμερα, δηλαδή ο οδηγός και ένας επιβάτης, με τις γνωστές εξαιρέσεις μεταφοράς γονέα με ανήλικα τέκνα ή συνοδείας ατόμου για ιατρικούς λόγους.

thecaller.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr