Καιρός: Άστατος σήμερα, βελτίωση αύριο Κυριακή

0 739

Σάββατο, 6-6-2020 από τις πρωινές ώρες συννεφιά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ισχυρότερες με πιθανές χαλαζοπτώσεις στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία, πιθανόν και τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Αυξημένη Αφρικανική σκόνη αναμένεται στην ανατολική και νότια χώρα.

Άνεμοι, Νοτιάδες, στα πελάγη 6-8 Μποφόρ, στο Ιόνιο θα γίνουν Δυτικοί 4-6 Μποφόρ. Θερμοκρασίες, στα ηπειρωτικά από 10 έως 28 και στις νησιωτικά τμήματα από 15 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη, συννεφιά με τοπικές βροχές από το μεσημέρι πιθανή καταιγίδα. Άνεμοι Ανατολικοί 4-5 Μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Στην Αττική, συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με πιθανή βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι Νοτιάδες από το απόγευμα Δυτικοί 4-6 Μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς.

Κυριακή, 7-6-2020
Βελτίωση του καιρού με ηλιοφάνεια σ΄όλη τη χώρα, εξαίρεση τα βόρεια ορεινά και το βόρειο Αιγαίο με τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες. Η ορατότητα τη νύχτα και το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι από Δυτικές και Νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Δευτέρα (Αγίου Πνεύματος), 8-6-2020
Καλός καιρός με ηλιοφάνεια και τοπική συννεφιά, εξαίρεση τα κεντρικά και βόρεια ορεινά με πιθανές λίγες βροχές. Η ορατότητα τη νύχτα και το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι Βορειοδυτικοί 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Του Μετεωρολόγου Μιχάλη Σιούτα

makthess.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr