Ηλίας Μόσιαλος: Η πλήρης κανονικότητα στην Ελλάδα μόνο με εμβόλιο ή θεραπεία

0 1.576

«Στην Ελλάδα αρχίζουμε να επεξεργαζόμαστε ένα πλήρες σχέδιο επαναφοράς στη μερική κανονικότητα. Δεν πρόκειται να υπάρχει επαναφορά σε πλήρη κανονικότητα, όπως την ξέραμε μέχρι περίπου τα τέλη Φεβρουαρίου, που δεν υπήρχαν περιορισμοί στις μετακινήσεις και υπήρχε πλήρης προσωπική και οικονομική δραστηριότητα», ανέφερε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και τη Νίκη Λυμπεράκη ο εκπρόσωπος της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την πανδημία, Ηλίας Μόσιαλος.

Στο ερώτημα μέχρι πότε θα είμαστε σε καθεστώς μερικής κανονικότητας, ο κ. Μόσιαλος συμπλήρωσε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν βρούμε την αποτελεσματική θεραπεία ή το εμβόλιο. «Μια θεραπεία, όμως, που θα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική, που θα μπορέσει να βοηθήσει όλους όσοι θα πάσχουν από τον κορονοϊό. Πιστεύω ότι όταν θα έχουμε μια καλή θεραπεία – πιθανώς αυτό να μας βοηθήσει σαν το πρώτο φαρμακολογικό μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Μόνο με το εμβόλιο θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τον κορονοϊό», τόνισε ο κ. Μόσιαλος, επισημαίνοντας ότι μόνο ουσιαστικά το φάρμακο είναι η προϋπόθεση για την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο κ. Μόσιαλος επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει καλή εξέλιξη σε σχέση με την πανδημία αλλά για την επιστροφή στην κανονικότητα θα κριθεί το αποτέλεσμα από τα τεστ μέσα στις επόμενες εβδομάδες. «Θα εκτιμήσουμε πού βρισκόμαστε τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου και από εκεί θα κρίνουμε. Θα συγκρίνουμε και τα αποτελέσματα στις άλλες χώρες και θα αποφασίσουμε πώς θα πράξουμε».

Στόχος, πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Μόσιαλος, είναι να προστατευτούν όσοι έχουν πρόβλημα. Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι περιορισμοί για τις ευπαθείς ομάδες δεν θα αρθούν κατευθείαν, γιατί αυτές είναι οι πιο ευάλωτες ομάδες. Τόνισε, πάντως, ότι πρέπει να εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής γιατί έτσι προστατεύονται όλοι οι γύρω μας.

«Είμαι σπίτι 34 μέρες – Θα μείνω άλλες 150 μέσα»

Ο κ. Μόσιαλος, πάντως, αναφέρθηκε και στο «Μένουμε σπίτι», τονίζοντας ότι ο ίδιος παραμένει στο σπίτι του εδώ και 34 ημέρες και δεν θα βγει έξω για άλλες 150 μέρες. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, μέλος της οικογένειάς του έχει κάνει μεταμόσχευση νεφρού και αν βγει έξω, κολλήσει κορονοϊό και τον φέρει μέσα στο σπίτι, θα είναι πολύ επικίνδυνο. «Είναι δύσκολο αλλά θα το ξεπεράσουμε», τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

ethnos.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr