Επιστολή στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

0 839

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αρχικά, θα θέλαμε εκ μέρους του Προέδρου και του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας να σας συγχαρούμε για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρα μας.

Η Ελληνική Εταιρία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ιδρύθηκε το 1992 και είναι ο Πανελλήνιος Φορέας που εκπροσωπεί την χώρα μας στην Διεθνή Ομοσπονδία για την ΣΚΠ (MSIF) και στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την ΣΚΠ (EMSP).

Με την επιστολή μας αυτή, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι οι ασθενείς με ΣΚΠ που είναι περίπου 20.000 (είκοσι χιλιάδες) στην Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν. 3402/05 «αποτελούν ομάδα ασθενών, χρήζουσα ιδιαίτερης πρόνοιας από την Πολιτεία». Επιπροσθέτως, η πλειοψηφία των ασθενών με ΣΚΠ λαμβάνει ανοσοτροποποιητικές θεραπείες ή σχήματα κορτιζόνης, οι οποίες επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα και τους εντάσσει στις ευπαθείς ομάδες.

Δυστυχώς, οι προηγούμενες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ενέτασσαν ρητά τους ασθενείς με ΣΚΠ στις ευπαθείς ομάδες, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση, αβεβαιότητα και φόβος σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να απασχολούνται.

Για τους παραπάνω λόγους θεωρούμε σωστό, ειδικά την περίοδο αυτή της προσεκτικής επιστροφής στην κανονικότητα, οι ασθενείς με ΣΚΠ να λαμβάνουν την προστασία του Κράτους, αναφορικά με τις ειδικές άδειες και άλλες διευκολύνσεις που παρέχονται κατά την διάρκεια της αντιμετώπισης του ιού covid-19.

Συγκεκριμένα προτείνεται:

Να προτάσσεται η τηλεργασία, ως μορφή απασχόλησης όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς πρωταρχικό μας μέλημα είναι οι ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας να συνεχίσουν να εργάζονται ισότιμα λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.
Να δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού προκειμένου να προστατευτούν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.
Να δίνεται προτεραιότητα για τεστ covid-19 στους ασθενείς με ΣΚΠ και να ακολουθεί καταγραφή τους σε ειδικό μητρώο.
Τα αιτήματα μας αυτά συνάδουν με τις ανάγκες των ασθενών, όσο και με τις οδηγίες που δίνονται διεθνώς για την προστασία τους. Θεωρούμε λοιπόν ότι θα βρούμε ανταπόκριση από εσάς στα αιτήματα μας και θα γίνουν αποδεκτά για τον κοινό σκοπό της προστασίας της ευαίσθητης αυτής ομάδας, αλλά και του συνολικού πληθυσμού στην πανδημία που βιώνουμε.

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Σ.Κ.Π.

Ο Πρόεδρος

Αναστάσιος Ωρολογάς

Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ

Ο Γεν. Γραμματέας

Κωνσταντίνος Μιχαλάκης

Φιλόλογος-Ιστορικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr