Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Βόλο πραγματοποίησε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

0 860

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 το 2ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική επίσκεψη στην πόλη του Βόλου.

Συμμετείχαν όλες οι τάξεις του σχολείου, επισκεπτόμενοι αρχικά το Πανθεσσαλικό Ολυμπιακό Στάδιο του Βόλου, όπου τους έγινε ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Σταδίου για την ιστορία του και την μετέπειτα πορεία του έως σήμερα.

Ομάδα εκπαιδευτικών επισκέφτηκε κατόπιν πρόσκλησης το Μουσείο Αστυνομίας που έχει δημιουργηθεί πρόσφατα στο χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Βόλου και ξεναγήθηκαν σε ένα πολύ όμορφα διακοσμημένο και πλούσιο χώρο έκθεσης αστυνομικών συλλεκτικών κειμηλίων. Τους εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε ο Α΄ Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μαγνησίας κ. Καραΐσκος Βασίλειος.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Κολύμβησης με την μεγάλη πισίνα των 50 μ ολυμπιακών προδιαγραφών στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας με ενημέρωση πάλι από υπεύθυνο άτομο για την δραστηριότητα του Κολυμβητηρίου, την ιστορία του και την προοπτική του.

Ακολούθησε επίσκεψη στο μοναδικό Μουσείο Εντόμων όπου εκεί φυλάσσονται 110.000 έντομα με 40.000 τουλάχιστον πεταλούδες από όλον τον πλανήτη. Οι μαθητές άκουσαν μία ενδιαφέρουσα και όμορφη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη και την φυσική κάλυψη των εντόμων ενάντια στους εχθρούς τους.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Μουσείο Τσαλαπάτα (Πλινθοκεραμοποιία) όπου οι μαθητές είδαν και γνώρισαν τον τρόπο κατασκευής πλινθόκτιστων αντικειμένων σχετικά με το κεραμίδι και τέλος στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου όπου φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρήματα από το νομό Μαγνησίας, από την παλαιολιθική περίοδο έως τους ρωμαϊκούς χρόνους, ενώ παράλληλα γίνονται περιοδικές εκθέσεις με νέα ευρήματα ανασκαφών ή αφιερώματα σε σημαντικά πρόσωπα της Θεσσαλίας.

Εκ της Διεύθυνσης

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr