Εκδήλωση κυκλοφοριακής αγωγής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο

0 1.775

Μία όμορφη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου με συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Ν. Τρικάλων, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δούνε από κοντά, τα δύο από τα τέσσερα νέα ποδήλατα της αστυνομίας με τους οδηγούς-ποδηλάτες αστυνομικούς που εφοδιάστηκε η Αστυνομική Διεύθυνση του Ν. Τρικάλων αλλά και τη μηχανή με το περιπολικό που περιλαμβάνονται στον στόλο της Αστυνομίας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε αρχικά ενημέρωση από τον Διευθυντή του Σχολείου για τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Αστυνομία στη σύγχρονη εποχή και στην ανάγκη της αρμονικής συνύπαρξης και της συνεργασίας της με τους πολίτες με γνώμονα πάντα τη βοήθεια και την ενημέρωση. Στη συνέχεια καλωσόρισε τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας κ. Αγραφιώτη Αλέξανδρο που και αυτός με τη σειρά του αναφέρθηκε στο έργο και τον σκοπό που επιτελεί η Αστυνομία παρουσιάζοντας τους δύο νέους ποδηλάτες-αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και ήταν οι Χρήστος Κωσταρέλος και Βασίλης Παπαναστασίου, τον οδηγό της μηχανής κ. Μπαζίμα Ιωάννη, την κ. Μπούγλα Μαρία του νεοσύστατου τμήματος της Τουριστικής Αστυνομίας και την κ. Παπαχρήστου Δήμητρα από το Γραφείο Τροχαίας Τρικάλων που ήταν και η υπεύθυνη παρουσίασης που ακολούθησε στους μαθητές του σχολείου για τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή των παιδιών στο δρόμο.

Έγινε επίδειξη των νέων ποδηλάτων, που επίσημα θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα από την Αστυνομική Διεύθυνση του Ν. Τρικάλων και ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση απαντώντας σε ερωτήσεις μαθητών για τον νέο ρόλο του ποδηλάτη αστυνομικού ένας θεσμός που υπάρχει ήδη στο εξωτερικό.

Η συνέχεια περιελάμβανε την παρουσίαση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής από την αστυνομία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ενημέρωση για τους κινδύνους που υπάρχουν για τη μη σωστή τήρηση των κανόνων της κυκλοφορίας και ειδικότερα στην οδική ασφάλεια.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από την εκδήλωση και επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όσα παρακολούθησαν και ενημερώθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Χρήστος Καραγεώργος ευχαρίστησε τον Διοικητή του Α.Τ. Καλαμπάκας αλλά και το υπόλοιπο κλιμάκιο των αστυνομικών που αποδέχθηκαν την πρόσκληση του σχολείου για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr