Εκδήλωση για τα 13 χρόνια από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας

0 532

«Ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία» ήταν το σύνθημα που μαζί με αντάρτικα τραγούδια αντήχησαν την Κυριακή στον Άη Λια στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 13 χρόνια από το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη, που διοργάνωσε η Ε.Π Θεσσαλίας του ΚΚΕ, στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, παρουσία πλήθος κόσμου, μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ και εκατοντάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ.

Στη σεμνή και συγκινητική εκδήλωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος προέβη στην εξής δήλωση: «Οι σημερινοί αγώνες του λαού μας, οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ηρωικής πορείας του ΚΚΕ είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες ότι μπορεί “οι ζευγάδες να φεύγουν, όμως η σπορά, η καλή σπορά μένει”.

Και λέω καλή σπορά, γιατί δυστυχώς μερικές φορές εμφανίζονται και σάπιοι σπόροι, αναφύονται ζιζάνια, τα οποία πρέπει να απομακρυνθούν, για να μπορεί να γονιμοποιηθεί η λαϊκή πάλη, να παλέψουμε, να συνεχίσει ο λαός μας να παλεύει για το δίκιο του, για τα δικαιώματά του ενάντια στα μνημόνια, ενάντια σε όλους τους αντιλαϊκούς νόμους, για την ανάκτηση των μεγάλων οικονομικών απωλειών του εισοδήματός του που είχε τα χρόνια της κρίσης, αλλά κυρίως για ν’ ανοίξει ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας, για το λαό μας, γι’ αυτό που έπεσαν, που αγωνίστηκαν χιλιάδες ήρωες του λαϊκού μας κινήματος»

Στην εκδήλωση μίλησε ο Νίκος Τέγος Γραμματέας της ΤΕ Καρδίτσας ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «όλη η ζωή του σ. Χαρίλαου ήταν συνυφασμένη με την ιστορική πορεία του Κόμματος. Πάλεψε αταλάντευτα για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που σημάδεψαν μεγάλο μέρος του 20ού αιώνα. Η ζωή του και οι πράξεις του ανέδειξαν την αστείρευτη λαϊκή δύναμη και πρωτοβουλία.

Επιβεβαιώθηκε πως όταν ο λαός αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να παλέψει και να διεκδικήσει όλα όσα του ανήκουν». (Ολόκληρη η ομιλία παρακάτω).Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο ταφικό μνήμα του Χ. Φλωράκη από τον Δ. Κουτσούμπα και τον Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, υπό το σύνθημα «Για του λαού τη νίκη στη μάχη πάντα πρώτοι, όρκος στη μνήμη του καπετάν Γιώτη». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σε κλίμα συγκίνησης, με τους παριστάμενους να τραγουδούν αντάρτικα τραγούδια και τη «Διεθνή».

Λάρισα 4/6/2018

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr