Αυτοκτόνησε σε ηλικία 61 ετών ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν

0 1.182

Την απόφαση να αυτοκτονήσει έλαβε σε ηλικία 61 ετών ένας από τους πιο χαρισματικούς σεφ και συγγραφείς βιβλίων μαγειρικής, o Άντονι Μπουρντέν. 

“Με εξαιρετική θλίψη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας, Anthony Bourdain”, ανέφερε το δίκτυο CNN σε δήλωσή του την Παρασκευή το πρωί.

“Η αγάπη του για περιπέτεια, νέους φίλους, καλό φαγητό και ποτό και οι αξιοθαύμαστες ιστορίες του κόσμου τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή, τα ταλέντα του οποίου δεν έπαψαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψουν πάρα πολύ. ”

Ο Bourdain βρισκόταν στη Γαλλία, όπου εργαζόταν για ένα επερχόμενο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς του CNN. Ο στενός φίλος του Eric Ripert, Γάλλος σεφ, συνειδητοποίησε ότι ο Bourdain δεν ανταποκρίνεται στις κλήσεις του ενώ βρισκόταν στο ξενοδοχείο σήμερα το πρωί.

Ποιος ήταν ο Άντονι Μπουρντέν

Ο Άντονι Μπουρντέν (25 Ιουνίου 1956 – 8 Ιουνίου 2018) ήταν Αμερικανός σεφ , συγγραφέας και τηλεοπτική προσωπικότητα. Θεωρήθηκε ως ένας από τους σημαντικότερους σεφ στον κόσμο.

Ο Μπουρντέν ήταν απόφοιτος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Μαγειρικής του 1978 και βετεράνος πολυάριθμων επαγγελματικών κουζινών, συμπεριλαμβανομένων πολλών ετών ως εκτελεστικός σεφ στο Brasserie Les Halles. Πρώτα έγινε γνωστός για το βιβλίο του 2000 ” Εμπιστοσύνη κουζίνας: Περιπέτειες στο μαγειρικό υποθαλάσσιο”.

Αν και είναι γνωστός για τα μαγειρικά του επιτεύγματα και τις τηλεοπτικές παρουσιάσεις, μαζί με πολλά βιβλία για φαγητό και μαγείρεμα και περιπετειώδη ταξίδια, τα λιγότερο γνωστά κείμενα του Μπουρντέν περιλαμβάνουν τόσο τη μυθοπλασία όσο και την ιστορική αλήθεια.

Ο Μπουρντέν παντρεύτηκε το 1985 και παρέμεινε μαζί για δύο δεκαετίες, αλλά χώρισε το 2005. Στις 20 Απριλίου 2007 παντρεύτηκε την Ottavia Busia. Μαζί, έχουν μια κόρη, την Ariane, που γεννήθηκε το 2007. Το 2017 άρχισε να βγαίνει με την Ιταλίδα ηθοποιό Asia Argento.

thecaller.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr