Άρση μέτρων: Τι θα γίνει με την εστίαση

0 1.033

Ορθάνοικτο είναι το ενδεχόμενο να ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα οι επιχειρήσεις στην εστίαση, εάν υπάρχει θετική εισήγηση από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων του υπουργείου Υγείας.

Ο προγραμματισμός είναι για την 1η Ιουνίου, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη έχουν διαμηνύσει πως με το καλό σενάριο, δηλαδή εάν παραμείνει χαμηλά ο αριθμός των κρουσμάτων, πιθανόν να ανοίξουν στις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είπε πως εντός της εβδομάδας, πιθανότατα την Τετάρτη, θα κατατεθούν ρυθμίσεις που θα δίνουν τη δυνατότητα στους καταστηματάρχες ακόμη και να διπλασιάσουν τον χώρο που διαθέτουν έως σήμερα, προκειμένου να καλύψουν ένα μέρος της χαμένης χωρητικότητάς τους. Αυτό θα γίνει χωρίς να πληρώσουν επί πλέον τέλη στους δήμους.

Αντίστοιχα, όπου δεν μπορεί να γίνει αυτό, θα προβλέπεται μείωση των δημοτικών τελών έως και 50%.

Πάντως, τραπεζοκαθίσματα θα υπάρχουν και στους εσωτερικούς χώρους, εφόσον υπάρχει επαρκής αερισμός από παράθυρα και πόρτες.

Την Πέμπτη ο πρώτος απολογοισμός για το μερικό άνοιγμα της οικονομίας

Τα πρώτα πραγματικά στοιχεία, που θα δείξουν την επίπτωση στην πανδημία από το μερικό άνοιγμα της οικονομίας, θα γίνουν γνωστά την Πέμπτη το βράδυ.

Όπως εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, τόσες είναι οι μέρες που απαιτούνται για να δούμε αν το σταδιακό άνοιγμα των εμπορικών δραστηριοτήτων έχει – και σε τι βαθμό έχει – επίπτωση στην αύξηση της επιδημίας».

«Εάν αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για επίσπευση της άρσης των μέτρων. Αν υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, θα πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί, εφόσον το πρόβλημα της πανδημίας προηγείται» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
star.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr