Άρθρο του Βάϊου Καραλή

0 929

Ο  Βαλέριο Μασίμο  Μανφρέντι  γράφει σε κάποιο σημείου του βιβλίου του,( Οι τελευταίες ημέρες του Καίσαρα) το εξής :

<< Η χαοτική συνισταμένη της Ιστορίας, που πάντα υπερτερούσε απέναντι στις άλλες, είχε πια επικρατήσει απόλυτα και πως οι εύθραυστες δυνάμεις της ανθρώπινης λογικής δεν είχαν καμιά ελπίδα να εμποδίσουν την καταστροφή >>.

Ο Γ. Γραμματικάκης σε μια συνέντευξή του στην Κρήτη ΤV , λέει σε κάποιο σημείο  ότι η ύπαρξη της γης είναι περίπου 4 δις και 600 εκατ. χρόνια. Εάν πούμε μεταφορικά ότι αυτόν τον τεράστιο χρόνο τον οριοθετήσουμε σε διάρκεια ενός έτους, για να μπορούμε να το καταλάβουμε εμείς οι άνθρωποι ,τότε τα θηλαστικά εμφανίστηκαν πριν 4 μήνες στην Γη κι ο άνθρωπος πριν από 1 μήνα. Μέσα σε αυτόν τον μήνα ο λεγόμενος πολιτισμός του ανθρώπου που έφτασε τον πλανήτη Γη σε αυτή την απελπιστική  κατάσταση συνέβη  μόλις σε  1 δευτερόλεπτο…..

Γεννάται τώρα ένα  ερώτημα που είναι πάντα επίκαιρο όσο τίποτε άλλο.

Τελικά, τι ζητάει το ανθρώπινο ον σε αυτόν τον πλανήτη; Το τέλος του;

Την εξόντωσή του; Υπάρχει λογική σε αυτό; Είναι τόση η αλαζονεία  του;

Ναι είναι!  Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τον άνθρωπο παρόλη την τεράστια  τεχνολογική του εξέλιξη , τον νικούν οι ορμές του.

Τώρα πρόσφατα  άκουσα και  μια τεκμηριωμένη απάντηση για τον θανατηφόρο  ιο που μας  έχει κυριαρχήσει. Η ανάλυσή του έχει δείξει ότι δεν είναι δημιούργημα ανθρώπου, αλλά όλων αυτών των συνθηκών που δημιούργησε ο άνθρωπος στον πλανήτη Γη. Πόσο  υπερήφανοι μπορούμε όλοι μας να αισθανθούμε ;

Τα τελευταία χρόνια όλο και ψιθυρίζεται  η λέξη, τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ,για την μείωση του πληθυσμού της Γης. Σταματάνε ακόμα, διότι μπορεί να αποβεί ανεξέλεγκτος με ότι αυτό συνεπάγεται…..

Δυστυχώς εκεί φτάσαμε!

Υ.Γ.        Ο περιορισμός της κίνησης των αυτοκινήτων έδωσε χώρο στους ανθρώπους να περπατήσουν ,να κάνουν ποδήλατο και να παίξουν με τα παιδιά τους. Πόσο πολύτιμο είναι αυτό το γεγονός!  Όταν ο χρόνος τρέχει κι όλες οι χαρές φεύγουν από δίπλα σου, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθείς ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξης σου.

Οι πολίτες της Καλαμπάκας έδειξαν ότι ο δρόμος  του αναχώματος πρέπει να δοθεί στους πολίτες και να κατασκευαστεί ένας άλλος δρόμος για τα αυτοκίνητα … Αυτά τα απλά πράγματα έχουν την υπέρμετρη αξία!!!!

 

Καραλής Βάιος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr