Χτυπήθηκε κοπάδι κτηνοτρόφου από κεραυνό

Τραγική κατάληξη είχε για έναν κτηνοτρόφο στο Δ.Δ. Διάβας του δήμου Καλαμπάκας το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε την ευρύτερη περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης. Το αποτέλεσμα απ’ το μπουρίνι ήταν να κεραυνοβοληθεί ένα κοπάδι γιδιών που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο ύπαιθρο.

0 225

Τραγική κατάληξη είχε για έναν κτηνοτρόφο στο Δ.Δ. Διάβας του δήμου Καλαμπάκας το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε την ευρύτερη περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης. Το αποτέλεσμα απ’ το μπουρίνι ήταν να κεραυνοβοληθεί ένα κοπάδι γιδιών που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο ύπαιθρο. Τραγική κατάληξη είχε για έναν κτηνοτρόφο στο Δ.Δ. Διάβας του δήμου Καλαμπάκας το ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε την ευρύτερη περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης.
Το αποτέλεσμα απ’ το μπουρίνι ήταν να κεραυνοβοληθεί ένα κοπάδι γιδιών που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στο ύπαιθρο.
Ήταν περίπου 5.30 με 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης όταν άνοιξαν ξαφνικά οι ουρανοί και άρχισε να πέφτει έντονη βροχόπτωση που συνοδεύονταν από εντονότατα φαινόμενα ακραίων φυσικών φαινομένων.
Η περιοχή, πέραν της βροχόπτωσης, συγκλονίστηκε από μπουμπουνητά και πτώση κεραυνού.
Μέσα σ’ αυτά τα ακραία φαινόμενα βρέθηκε, καθώς φαίνεται, ο κτηνοτρόφος Σπύρος Ντίνος από το Δ.Δ. Διάβας ο οποίος είχε βγάλει το κοπάδι του για βοσκή στην περιοχή «Διακοπή» στην ορεινή περιοχή Κόζιακα.
Η περιοχή «Διακόπια» βρίσκεται πλησίον του εξωκκλησίου Αγίου Γεωργίου, πάνω από τον οικισμό της Διάβας, όπου ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος διατηρεί την κτηνοτροφική του μονάδα.
Και ενώ το κοπάδι του κ. Σπύρου Ντίνου έβοσκε σε δασώδη περιοχή έπεσε κεραυνός με συνέπεια να κεραυνοβοληθούν περίπου 30 γίδια τα οποία σκοτώθηκαν ακαριαία.
Επίσης άλλα δέκα έχουν τραυματιστεί και όπως δήλωσε ο γιος του κ. Ντίνου Κώστας Ντίνος δεν πρόκειται να επιζήσουν.
Ο κ. Ντίνος μιλώντας στο Ρ/ΣΤΑΓΩΝ αναφέρθηκε στο περιστατικό που από τύχη δεν είχε τραγική κατάληξη και για τον πατέρα του που μάλλον φαίνεται να στάθηκε τυχερός.
«…Είναι θετικό ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή αλλά η ζημιά που έχουμε υποστεί είναι μεγάλη…», δήλωσε ο κ. Ντίνος.
Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος του Τ.Σ. Διάβας κ. Νίκος Μπαρμπάτης μίλησε για πρωτοφανές ακραίο φυσικό φαινόμενο που ευτυχώς δεν είχε τραγικά αποτελέσματα για ανθρώπινες ζωές.
Φυσικά δεν παρέλειψε να τονίσει την καταστροφή που υπέστη ο πληγής κτηνοτρόφος αλλά και την ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα η διαδικασία της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.
Αναμφίβολα το πλήγμα για έναν κτηνοτρόφο όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τέτοιο φαινόμενο δεν είναι μόνο η οικονομική ζημιά αλλά και τα έντονα συναισθήματα δεδομένου ότι ο κτηνοτρόφος είναι δεμένος με το κοπάδι του.
Αναμφίβολα εκείνο που θα πρέπει να αξιολογήσει ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος είναι ότι απέφυγε ο ίδιος τις επιπτώσεις και πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για άγιο που είχε ο κ. Ντίνος.
Τώρα εκείνο που έχει σημασία είναι να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες εκτίμησης της ζημιάς ώστε να αποζημιωθεί ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr