Χρ. Χάϊδος – Για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Τρικάλων

Εδώ και δυο χρόνια περίπου το Νοσοκομείο Τρικάλων στεγάζεται πλέον στο καινούργιο κτίριο και λειτουργεί με το νέο Οργανισμό, ο οποίος προβλέπει νέες κλινικές, Τμήματα και εργαστήρια, καθώς και αύξηση  του προσωπικού και των κλινών του.

0 247

Εδώ και δυο χρόνια περίπου το Νοσοκομείο Τρικάλων στεγάζεται πλέον στο καινούργιο κτίριο και λειτουργεί με το νέο Οργανισμό, ο οποίος προβλέπει νέες κλινικές, Τμήματα και εργαστήρια, καθώς και αύξηση  του προσωπικού και των κλινών του.

Εδώ και δυο χρόνια περίπου το Νοσοκομείο Τρικάλων στεγάζεται πλέον στο καινούργιο κτίριο και λειτουργεί με το νέο Οργανισμό, ο οποίος προβλέπει νέες κλινικές, Τμήματα και εργαστήρια, καθώς και αύξηση  του προσωπικού και των κλινών του. Παράλληλα όμως πολλαπλασιάστηκαν οι ανάγκες και οι υποχρεώσεις του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι προσδοκούσαν την σε εύλογο χρονικό διάστημα πλήρη και ομαλή λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος της πόλης μας.

Όμως, έως σήμερα, αυτές οι ελπίδες τους διαψεύστηκαν από τη σωρεία των προβλημάτων που προκαλεί η υποχρηματοδότησή του, όπως οι ελλείψεις σε προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και βασικών ειδών αναλώσιμου υλικού, οι καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων για τις υπερωρίες των γιατρών και του προσωπικού, τα οποία επιφέρουν δυσκολίες στην αντιμετώπιση των καθημερινών περιστατικών και δη των επειγόντων που χρήζουν άμεσης παρέμβασης, κατάσταση η οποία χειροτερεύει τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω των αδειών των εργαζομένων. Πολλοί τομείς, υπηρεσίες και κλινικές υπολειτουργούν και ανταποκρίνονται στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους χάρη στην αυταπάρνηση και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ελάχιστων εργαζομένων που διαθέτουν.

Αποτέλεσμα αυτών των δραματικών συνθηκών, οι οποίες επιδεινώνονται από την κομματοκρατία που επιβλήθηκε στο Ίδρυμα από τη Ν.Δ., με τις αδιαφανείς προσλήψεις προσωπικού και τις ρουσφετολογικές επιλογές και τοποθετήσεις υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης, ήταν τα δύο πρόσφατα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν στην καθυστέρηση διακομιδής νεογνού στη Λάρισα, καθώς επίσης και στην ανυπαρξία εφημερεύοντος  γυναικολόγου για να περιθάλψει έγκυο, η οποία αιμορραγούσε.

Αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, ούτε με τις αλλεπάλληλες αλλαγές Διοικητών, ούτε με τις πρόχειρες, τις αποσπασματικές και τις προσωρινές επιλογές, όπως η χρησιμοποίηση των καταρτιζόμενων άνεργων νέων μέσω των προγραμμάτων Stage για πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ούτε με ακατανόητες και «σκοτεινές» αποφάσεις, όπως η έγκριση θέσης Παιδοψυχιάτρου για το Κ.Υ. Καλαμπάκας, την ώρα που δεν υπάρχει Ψυχίατρος και ανάλογη κλινική στο Νοσοκομείο, ούτε με επικοινωνιακά τερτίπια στα οποία επιδίδεται το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας, ούτε με τις επανειλημμένες Ε.Δ.Ε. που διατάζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Αυτός ο απαράδεκτος τρόπος προσέγγισης των αδιεξόδων του Νοσοκομείου Τρικάλων από το αρμόδιο Υπουργείο και τη Διοίκησή του διογκώνει τα προβλήματα και προκαλεί ανησυχία στην τοπική κοινωνία και στους εργαζομένους σ’ αυτό για την προοπτική της επίλυσής τους.

Αυτά τα σοβαρά και επείγοντα ζητήματα που απασχολούν το μεγαλύτερο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του Νομού μας, τα οποία ανέδειξα εμπεριστατωμένα με σειρά κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων, ζητώντας την άμεση αντιμετώπισή τους από την Κυβέρνηση, μπορούν να επιλυθούν μόνο με την αύξηση της χρηματοδότησής του, με την μέσω αντικειμενικών κριτηρίων πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, με την άμεση προμήθεια του κατάλληλου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των αναγκαίων αναλώσιμων υλικών, με τη διαφάνεια στις αποφάσεις  και τις ενέργειες των αρμόδιων παραγόντων και με την αξιοκρατία στις επιλογές των υπαλλήλων για τις θέσεις ευθύνης.

Προς αυτήν την κατεύθυνση δεσμεύομαι ότι θα συνεχίζω τις προσπάθειές μου, ενώνοντας όπως έχω υποχρέωση τη φωνή μου με όλους τους θεσμικούς φορείς του Νομού μας, για την ομαλή και υψηλού επιπέδου λειτουργία του Νοσοκομείου μας, έτσι όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr