Χρήστος Χάιδος – Ομιλία για τις κάμερες παρακολούθησης

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ
Χθες μιλούσαμε για την προστασία των δικαιωμάτων και για την κατοχύρωση των ελευθεριών των παιδιών. Σήμερα, με τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο, αποφασίζουμε για την ανατροπή δικαιωμάτων και για την αφαίρεση ελευθεριών από τους πολίτες.

0 394

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ
Χθες μιλούσαμε για την προστασία των δικαιωμάτων και για την κατοχύρωση των ελευθεριών των παιδιών. Σήμερα, με τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο, αποφασίζουμε για την ανατροπή δικαιωμάτων και για την αφαίρεση ελευθεριών από τους πολίτες.

Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Υπουργέ
Χθες μιλούσαμε για την προστασία των δικαιωμάτων και για την κατοχύρωση των ελευθεριών των παιδιών. Σήμερα, με τροπολογία στο ίδιο νομοσχέδιο, αποφασίζουμε για την ανατροπή δικαιωμάτων και για την αφαίρεση ελευθεριών από τους πολίτες. Χθες θυμηθήκαμε τον Ντίκενς και τα εγκαταλελειμμένα, όπως ο Όλιβερ Τουίστ, παιδιά του Λονδίνου. Σήμερα δικαιώνουμε τον Όργουελ με τις κάμερες που θα τα βλέπουν όλα και θα τα δείχνουν όλα, μόνο που αντί για το «1984» σήμερα βρισκόμαστε στο 2007 και ο Μεγάλος Αδελφός του Όργουελ μοιάζει με μακρινό εξάδελφο του σημερινού ηλεκτρονικού χαφιέ. Έτσι, από τη χαρακτηριζόμενη «τηλεοπτική εικονική δημοκρατία» οδηγούμαστε στη «Οργουελική μελαγχολική δημοκρατία».
Μας λέτε ότι είναι για το καλό μας. Εσείς προσωπικά μπορεί να έχετε καλές προθέσεις, όμως η ιστορία δείχνει ότι ο δρόμος προς την κόλαση συχνά έκρυβε και αγνές προθέσεις.
Μας λέτε ότι έχετε δίκαιους σκοπούς, όμως ένας σκοπός που προσφεύγει σε άδικα μέσα, δεν είναι δίκαιος σκοπός.
Μας λέτε ότι είναι προς όφελος των πολλών και φιλήσυχων πολιτών. Όμως εσείς, ως οικονομικά νεοφιλελεύθεροι, δεν είστε «Ρομπέν των φτωχών» αλλά «πολιτικοί σερίφηδες» των ισχυρών.
Μας λέτε ότι θα χρησιμοποιηθούν για τους κουκουλοφόρους. Αυτούς, όμως, δεν θα τους βλέπουν οι κάμερες, δεν θα δείχνουν τα πρόσωπά τους.
Μας λέτε ότι υπάρχει ανάγκη να λειτουργήσουν. Όμως στην ιστορία του κόσμου η ανάγκη πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε ως επιχείρημα των τυράννων και επιβλήθηκε ως πιστεύω των σκλάβων.
Κύριε Υπουργέ, είναι βέβαιο ότι οδηγείστε σε αυτήν την επιλογή, γιατί φοβάστε τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις της κοινωνίας απέναντι στη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική σας, τις οποίες προσπαθείτε να χαλιναγωγήσετε με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και έμμεσους εκβιασμούς. Όμως λησμονείτε ότι: ό,τι φοβάσαι στην πολιτική και το δείχνεις το βρίσκεις μπροστά σου και ό,τι προσπαθείς να περιορίσεις με αθέμιτα μέσα αυτό γιγαντώνεται.
Κύριε Πρόεδρε, η διάκριση των εξουσιών δοκιμάζεται στις μέρες της διακυβέρνησή σας. Θυμίζω ότι υπάρχει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ εσείς νομοθετείτε πριν και εν αναμονή της απόφασης της Δικαιοσύνης για το θέμα των καμερών η οποία καθυστερεί αδικαιολόγητα. Η Αρχή της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων διαφωνεί και δημοσιοποίησε τη θέση της.
Θέλετε να τα παρακολουθείτε και να τα βλέπετε όλα, αλλά λησμονείτε ότι «έστιν και δίκης οφθαλμός ός τα πάνθ’ ορά». Είναι το μάτι της κοινωνίας, η οποία ωχριά με αυτά που βλέπει. Ωχριά και οργίζεται, γιατί η Κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει το «πολιτικό έγκλημα» εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς το περιβάλλει ή επιχειρεί να το περιβάλλει με την λεοντή της αθωότητας.
Μας λέει η Ν.Δ. ότι το κάνει για την ασφάλεια των ανθρώπων, όμως, παραγνωρίζει αυτό για το οποίο μας προειδοποιεί ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, που λέει ότι «όποιος επιλέγει μεταξύ της ασφάλειας και της ελευθερίας, γρήγορα θα τα χάσει και τα δύο».
Επειδή οι πολίτες δεν δέχονται να χάσουν ελευθερίες, δεν δέχονται να χάσουν δικαιώματα, αντιδρούν, διαδηλώνουν μαζικά και ακυρώνουν στην πράξη τις κάμερες παρακολούθησης, όσο και αν εσείς προσπαθείτε να τους σέρνετε στα δικαστήρια, ακόμη και για πράξεις που δεν τεκμηριώνουν παρανομία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr