Χρήστος Χάιδος – Οι αποχαρακτηρισμοί στα Μετέωρα

Tο σκάνδαλο με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού που συγκλονίζει αυτόν τον καιρό τους πολίτες, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της αυθαιρεσίας, της απαξίωσης των θεσμών, της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της υποκρισίας, που δυστυχώς φέρουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης.

0 279

Tο σκάνδαλο με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού που συγκλονίζει αυτόν τον καιρό τους πολίτες, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της αυθαιρεσίας, της απαξίωσης των θεσμών, της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της υποκρισίας, που δυστυχώς φέρουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης. xaidos2.jpgΤο σκάνδαλο με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού που συγκλονίζει αυτόν τον καιρό τους πολίτες, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της αυθαιρεσίας, της απαξίωσης των θεσμών, της αδιαφάνειας, της διαφθοράς και της υποκρισίας, που δυστυχώς φέρουν τη σφραγίδα της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και των εμπλεκόμενων «εκλεκτών» και «ημετέρων» του Πρωθυπουργού, οι οποίοι όπως φαίνεται, χωρίς λογοδοσία, με πλήρη ανοχή και άνωθεν κάλυψη προέβαιναν σε ενέργειες κατάχρησης εξουσίας, σε ανεπίτρεπτες συναλλαγές και σε σκοτεινές αποφάσεις διαχείρισης του Δημόσιου χρήματος, που δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα σήψης και παρακμής στην κοινωνία.
Μετά από αποκαλύψεις σχετικά με τη «σκοτεινή» λειτουργία του Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Προέδρου του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.), άρχισε, όπως ανακοινώθηκε, η εξέταση «ύποπτων» περιπτώσεων αποχαρακτηρισμού και οριοθετήσεων αρχαιολογικών χώρων σε όλη τη χώρα.
Για τα ανωτέρω ζητήματα και συγκεκριμένα για τις φήμες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περί αποχαρακτηρισμού αρχαιολογικών χώρων και διατηρητέων κτιρίων και στο Νομό Τρικάλων, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος απηύθυνε Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Πολιτισμού κ. Μιχάλη Λιάπη.

Με την Κοινοβουλευτική του Παρέμβαση καλεί το Υπουργείο να απαντήσει, αν αληθεύουν τα σχετικά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρουν ότι κατά την επίμαχη χρονική περίοδο έγιναν συζητήσεις και υπήρξε σχεδιασμός για αποχαρακτηρισμό στον ιερό χώρο των Μετεώρων, όπου όπως γράφτηκε μεθοδευόταν το ενδεχόμενο να αποχαρακτηριστούν εκτάσεις στην περιοχή της Καλαμπάκας για να ανεγερθούν πολυώροφες πολυκατοικίες.
Τέλος ζητά από τον Υπουργό να τον ενημερώσει για όλες τις υποθέσεις αποχαρακτηρισμού αρχαιολογικών χώρων και διατηρητέων κτιρίων σε περιοχές του Νομού Τρικάλων, που απασχόλησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια με οποιονδήποτε τρόπο το Κ.Α.Σ. και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν τελικά γι’ αυτές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr