Φωτιά κατέστρεψε οπορωφόρα δέντρα στο Ελάφι

Στις μικροπυρκαγιές που μέχρι στιγμής κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας, συγκαταλέγεται και αυτή την Δευτέρα το πρωί στο χωριό Ελάφι του δήμου Καστανιάς.

0 295

Στις μικροπυρκαγιές που μέχρι στιγμής κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας, συγκαταλέγεται και αυτή την Δευτέρα το πρωί στο χωριό Ελάφι του δήμου Καστανιάς. Στις μικροπυρκαγιές που μέχρι στιγμής κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμπάκας, συγκαταλέγεται και αυτή την Δευτέρα το πρωί στο χωριό Ελάφι του δήμου Καστανιάς.
Ήταν δυο μετά τα μεσάνυχτα όταν στην Π.Υ. Καλαμπάκας σήμανε συναγερμός αφού το τηλέφωνο που ελήφθη ανέφερε για φωτιά πλησίον του χωριού.
Αμέσως σήμανε συναγερμός και οχήματα με άνδρες της Υπηρεσίας κατευθύνθηκαν στην περιοχή.
Η φωτιά ήταν σε ρεματιά πολύ κοντά στο χωριό και έκαιγε οπορωφόρα δένδρα σε οικοπεδική έκταση.
Το μέλημα του Δ/ντή της Π.Υ. κ. Παπαπολύκαρπου Κώστα που συντόνιζε τις προσπάθειες ήταν να μην επεκταθεί η φωτιά στον οικισμό.
Αυτό κατέστη εφικτό και η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς μεγάλες ζημιές.
Η ολική όμως αποτροπή του κινδύνου αναζωπύρωσης κράτησε μέχρι το πρωί αφού χρειάστηκε αρκετό νερό λόγω των υλικών που καίγονταν.
Πάντως οι περισσότερες φωτιές βάσει των στοιχείων της Πυροσβεστικής οφείλονται στο ανθρώπινο παράγοντα και δη σε αμέλεια.
Προανάκριση για τα αίτια της συγκεκριμένης φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμπάκας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr