Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και σκόνη από την Αφρική

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης από την Αφρική, αναμένονται μέχρι την Τετάρτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη θα σημειώνονται σποραδικές λασποβροχές σε όλη την χώρα.

0 241

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης από την Αφρική, αναμένονται μέχρι την Τετάρτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη θα σημειώνονται σποραδικές λασποβροχές σε όλη την χώρα. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά και μεταφορά αφρικανικής σκόνης από την Αφρική, αναμένονται μέχρι την Τετάρτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, από την Κυριακή μέχρι και την Τρίτη θα σημειώνονται σποραδικές λασποβροχές σε όλη την χώρα. Σε ανοιξιάτικα επίπεδα, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φτάσουν σε ορισμένες περιοχές τους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία ακόμα και τους 22. Ο καιρός αλλάζει από το μεσημέρι της Τετάρτης, οπότε θα αρχίσουν να πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι που θα επαναφέρουν την ψύχρα αλλά θα καθαρίσουν και την ατμόσφαιρα.

Υπομονή συνιστούν οι ειδικοί επιστήμονες, καθώς, όπως επισημαίνουν, το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από την αφρικανική ήπειρο στην Ελλάδα δεν είναι ασύνηθες. “Πρόκειται για συνηθισμένο φαινόμενο, που παρουσιάζεται υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες. Όταν ο καιρός είναι βροχερός, βιώνουμε το φαινόμενο ως λασποβροχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr