Υπεξαίρεση 86 χιλ. ευρώ στον Δήμο Καστανιάς

Τελικά χθες κατέθεσε ο δήμαρχος Καστανιάς Κώστας Τόλης το γραπτό υπόμνημα στον Εισαγγελέα Τρικάλων αναφορικά με το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του δήμου του. 

0 435

Τελικά χθες κατέθεσε ο δήμαρχος Καστανιάς Κώστας Τόλης το γραπτό υπόμνημα στον Εισαγγελέα Τρικάλων αναφορικά με το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του δήμου του. 

Τελικά χθες κατέθεσε ο δήμαρχος Καστανιάς Κώστας Τόλης το γραπτό υπόμνημα στον Εισαγγελέα Τρικάλων αναφορικά με το έλλειμμα που διαπιστώθηκε στο ταμείο του δήμου του.
Να πούμε ότι ο κ. Τόλης αφ’ ότου διαπίστωσε ότι απ’ το ταμείο του δήμου λείπουν περίπου 86 χιλ. Ευρώ προχώρησε σε μια σειρά ενέργειες προκειμένου να φωτιστεί το θέμα αλλά πολύ περισσότερο να υπάρξουν οι κυρώσεις στους εμπλεκόμενους.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος αφού ενημέρωσε τους άμεσους συνεργάτες του επί του θέματος κάλεσε τους εργαζόμενους στους οποίους ξεκαθάρισε ότι το θέμα είναι μείζον και ότι η βούληση του ίδιου και της Δημοτικής αρχής είναι να επιβληθούν κυρώσεις στους εμπλεκόμενους.
Στη συνέχεια (Τετάρτη μεσημέρι) ο κ. Τόλης επισκέφθηκε τον εισαγγελέα προκειμένου να ζητήσει την παρέμβασή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον εισαγγελικό λειτουργό για την υπεξαίρεση των χρημάτων από το ταμείο του δήμου ζητώντας την ποινική διερεύνηση του θέματος.
Από την πλευρά του ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε όλα αυτά να κατατεθούν γραπτώς προκειμένου να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες κατά του δημοτικού υπαλλήλου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπεξαίρεση.
Έτσι χθες επισκέφθηκε εκ νέου τον εισαγγελέα στον οποίο κατέθεσε γραπτή μηνυτήρια αναφορά ζητώντας να κινηθούν οι διαδικασίες για το ποινικό μέρος της υπόθεσης.
Τέλος ο κ. Τόλης κίνησε και την διαδικασία της πειθαρχικής τιμωρίας του δημοτικού του υπαλλήλου ο οποίος, όπως αποκάλυψε παραδέχθηκε την πράξη του.
Μετά από έλεγχο
Να πούμε ότι η υπεξαίρεση των 86 χιλ. Ευρώ από το ταμείο του δήμου διαπιστώθηκε μετά από τακτικό έλεγχο που διενήργησε εξωτερικός συνεργάτης του δήμου τα αποτελέσματα του οποίου ετέθησαν υπ’ όψη του δημάρχου την περασμένη Δευτέρα.
Οι ενέργειες του κ. Τόλη ήταν άμεσες.
Κατ’ αρχήν απομάκρυνε τον συγκεκριμένο υπάλληλο από την υπηρεσία κάτι που όπως είπε μιλώντας στο Ρ/ΣΤΑΓΩΝ, κατέστη αναγκαίο μετά την ομολογία της πράξης από τον υπάλληλο.
Στη συνέχεια ενημέρωσε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τέλος χθες κατέθεσε την μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα καθ’ όσον όπως είπε η πράξη συνιστά και ποινικό αδίκημα πέραν του πειθαρχικού παραπτώματος.
Να πούμε ότι όσον αφορά την ρευστότητα του δήμου ο κ. Τόλης τονίζει ότι ο δήμος δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα δεδομένου ότι έχουν καλυφθεί όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις του δήμου προς τρίτους.
Χαμηλοί τόνοι
Ωστόσο ο κ. Τόλης ζήτησε από όλους να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι στο θέμα ώστε να προστατευτούν κάποια πράγματα που σχετίζονται με τον υπάλληλο (οικογενειακό – κοινωνικό περιβάλλον).
Να σημειωθεί ότι ο φερόμενος ως υπαίτιος της υπεξαίρεσης δημοτικός υπάλληλος είναι πρόσωπο υπεράνω κάθε υποψίας και σύμφωνα με πληροφορίες μας αντιμετώπιζε ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα (δάνειο) κάτι που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη πράξη.
Το ενδιαφέρον είναι ότι ο υπάλληλος παραδέχθηκε την πράξη του αλλά φέρεται να δήλωσε στον δήμαρχο αδυναμία επιστροφής των χρημάτων κάτι που οδήγησε τον δήμαρχο να καταθέσει στον εισαγγελέα μηνυτήρια αναφορά.

πηγή – Η ΕΡΕΥΝΑ 17 Απριλίου 2009, αρ. φύλλου 15180,   σελίδα 22 – Βαγγέλης Γκιάτας 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr