Τέλος στην αγωνία

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Αυξημένος σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός των κενών θέσεων ο οποίος ανέρχεται συνολικά σε 18.441 εκ των οποίων 17.411 στα ΤΕΙ και 1.030 στα Πανεπιστήμια.

0 382

Ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Αυξημένος σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός των κενών θέσεων ο οποίος ανέρχεται συνολικά σε 18.441 εκ των οποίων 17.411 στα ΤΕΙ και 1.030 στα Πανεπιστήμια. Ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Αυξημένος σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός των κενών θέσεων ο οποίος ανέρχεται συνολικά σε 18.441 εκ των οποίων 17.411 στα ΤΕΙ και 1.030 στα Πανεπιστήμια.

Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και την ΑΣΠΑΙΤΕ θα γίνουν από τις 16 μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2008.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Πλατής, έδωσε αναλυτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία:

Για το 90% των υποψηφίων στα πανεπιστήμια παρατηρείται:

  • Αύξηση των βάσεων στο πρώτο επιστημονικό πεδίο.
  • Μείωση στο 2ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο.
  • Οριακές αυξήσεις στις κεντρικές σχολές και αντίστοιχες μειώσεις στις περιφερειακές στο 3ο επιστημονικό πεδίο.
  • Αύξηση στις κεντρικές και μείωση στις περιφερειακές σχολές στο 4ο επιστημονικό πεδίο.
  • Μείωση των βάσεων αλλά και του αριθμού των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης συνεχάρη τους επιτυχόντες, ευχήθηκε καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία στους νέους φοιτητές και σπουδαστές και τόνισε ότι τώρα αρχίζει η ζωή, δεν τελειώνει τίποτα και για όσους δεν εισάγονται δίνει η πολιτεία τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ή να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, τόνισε ότι το ποσοστό των επιτυχόντων έχει αυξηθεί και ταυτοχρόνως έχει ενισχυθεί ο αριθμός των επιτυχόντων στην ελληνική περιφέρεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σε σύνολο 97.407 υποψηφίων οι οποίοι συμπλήρωσαν μηχανογραφικό δελτίο εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση 68.224 ποσοστό 70,04%. Εκ των επιτυχόντων 42.220 εισήχθησαν σε πανεπιστημιακές σχολές και 26.004 σε τμήματα των ΤΕΙ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr