ΤΗΛΟΣ:Έγιναν τα χαράματα οι δύο πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων

Έγιναν τα χαράματα οι δύο πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στην Τήλο. Με άκρα μυστικότητα στις 7 σήμερα σήμερα το πρωί δύο ζευγάρια ομοφυλόφιλων πέρασαν την πόρτα του δημαρχείου της Τήλου και παρουσία του δημάρχου κου Τάσου Αλιφέρη παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο .

0 1.123

Έγιναν τα χαράματα οι δύο πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στην Τήλο. Με άκρα μυστικότητα στις 7 σήμερα σήμερα το πρωί δύο ζευγάρια ομοφυλόφιλων πέρασαν την πόρτα του δημαρχείου της Τήλου και παρουσία του δημάρχου κου Τάσου Αλιφέρη παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο . Έγιναν τα χαράματα οι δύο πρώτοι γάμοι ομοφυλοφίλων στην Τήλο.
Με άκρα μυστικότητα στις 7 σήμερα σήμερα το πρωί δύο ζευγάρια ομοφυλόφιλων πέρασαν την πόρτα του δημαρχείου της Τήλου και παρουσία του δημάρχου κου Τάσου Αλιφέρη παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο .
Άνοιξε ο δρόμος για πολλά ζευγάρια ομοφυλόφιλων που θέλουν να παντρευτούν δήλωσε στον ΑΛΦΑ 989 η Ευαγγελία Βλάμη εκπρόσωπος της ομοφυλοφιλικής κοινότητας Ελλάδος και μία εκ των νυμφεφθησών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο δήμαρχος Τήλου διάβασε στα ζευγάρια γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει ρητή αναφορά στον νόμο και το Σύνταγμα με την οποία να απαγορεύεται η τέλεση γάμου μεταξύ ομοφύλων».

Μάρτυρες στην τελετή, μέλη των Ομοφυλοφιλικών Οργανώσεων, όπως επίσης και εκπρόσωπος του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο. Ήδη, από το βράδυ της προηγούμενης μέρας είχαν φτάσει στην Τήλο τα δύο ζευγάρια, συνοδευόμενα από μέλη των Ομοφυλοφιλικών Οργανώσεων.

Κατά την άφιξη των μελών των Οργανώσεων δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση εκ μέρους των πολλών κατοίκων του νησιού που βρίσκονταν στο λιμάνι.Ο ίδιος ο δήμαρχος σε δηλώσεις του, αμφισβήτησε την ορθότητα των απόψεων του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως επίσης και τη σκοπιμότητα της παρέμβασής του.

Μόλις έγινε γνωστή η τέλεση των δύο πολιτικών γάμων ομοφυλοφίλων στην Τήλο, ο εισαγγελέας Ρόδου, Γιώργος Οικονόμου, προχώρησε στη διενέργεια δικογραφίας με σκοπό να διερευνήσει εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο της Τήλου κ. Αλιφέρη, τον οποίο και κάλεσε στη Ρόδο για να καταθέσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας “Εποχή” της Τήλου έχουν αναγγελθεί οι πολιτικοί γάμοι τριών ακόμη ομόφυλων ζευγαριών, σε Μαγνησία, Λέσβο και Ιωάννινα, που θα πραγματοποιηθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr