Σ. Χατζηγάκης – Νόμιμη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτ. Χατζηγάκης, το ενδεχόμενο επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε προχθές στην εφημερίδα «Τα Νέα».

0 428

Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτ. Χατζηγάκης, το ενδεχόμενο επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε προχθές στην εφημερίδα «Τα Νέα». Ανοιχτό αφήνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτ. Χατζηγάκης, το ενδεχόμενο επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Οπως σημειώνει ο κ. Χατζηγάκης, «το υπουργείο βρίσκεται σε φάση ανοιχτού, ουσιαστικού και κοινωνικού διαλόγου. Ακούμε όλες τις φωνές. Θα προχωρήσουμε με προσοχή και σύνεση, εναρμονίζοντας τη σύγχρονη πραγματικότητα με τις παραδόσεις και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος και άνθρωπος της Εκκλησίας. Και η Εκκλησία μας δεν είναι υπέρ των αποκλεισμών. Είναι υπέρ των αδυνάτων, της κατανόησης και της αλληλεγγύης».
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Χατζηγάκης τόνισε ότι σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα για την επισκευή και ανέγερση νέων δικαστικών μεγάρων και καταστημάτων κράτησης, ενώ συμπληρώνει πως «ένα σημαντικό μέτρο ανακούφισης, θα είναι η διάσπαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σε δύο-τρία ακόμα νέα περιφερειακά Πρωτοδικεία στον χώρο της Αττικής, μέτρο το οποίο έχουμε καταρχήν αποφασίσει».
Σε ότι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, ενδιαφέρον παρουσιάζει μια δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου».
Στο σύνολο των ερωτηθέντων το 47,3% βρίσκει τη ρύθμιση αρνητική και το 47,2% τη χαρακτηρίζει θετική.
Το 57% των ψηφοφόρων της ΝΔ αντιτίθεται στο μέτρο, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το θεωρεί θετικό.
Τέλος, το σύνολο των ερωτηθέντων απορρίπτει κατά 54,8% την επέκταση του συμφώνου και στα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν είναι, όμως, ευκαταφρόνητο το 37,2% που συμφωνεί, ενώ στις ηλικίες 18-34 ετών, πλειοψηφεί η θετική απάντηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr