Σώθηκαν τρεις νεοι από σχεδιασμένη αυτοκτονία

Τρεις νέοι άνθρωποι -ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος- σώθηκαν τις τελευταίες μέρες από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής πριν αυτοκτονήσουν. Πρόκειται για μια 18χρονη, έναν 19χρονο κι έναν 16χρονο, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα και είχαν εκφράσει την επιθυμία να αυτοκτονήσουν κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο Ιντερνετ (σε chat room) οι δύο πρώτοι, ενώ ο ανήλικος είχε στείλει μήνυμα σε ιστοσελίδα.

0 411

Τρεις νέοι άνθρωποι -ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος- σώθηκαν τις τελευταίες μέρες από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής πριν αυτοκτονήσουν. Πρόκειται για μια 18χρονη, έναν 19χρονο κι έναν 16χρονο, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα και είχαν εκφράσει την επιθυμία να αυτοκτονήσουν κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο Ιντερνετ (σε chat room) οι δύο πρώτοι, ενώ ο ανήλικος είχε στείλει μήνυμα σε ιστοσελίδα. Τρεις νέοι άνθρωποι -ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος- σώθηκαν τις τελευταίες μέρες από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής πριν αυτοκτονήσουν.

Πρόκειται για μια 18χρονη, έναν 19χρονο κι έναν 16χρονο, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα και είχαν εκφράσει την επιθυμία να αυτοκτονήσουν κατά τη διάρκεια συνομιλίας στο Ιντερνετ (σε chat room) οι δύο πρώτοι, ενώ ο ανήλικος είχε στείλει μήνυμα σε ιστοσελίδα. Στις συζητήσεις τους οι νεαροί και στο μήνυμά του ο ανήλικος ανέφεραν ότι αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τους γονείς τους και ότι το μόνο που τους έμενε ήταν να θέσουν τέλος στη ζωή τους.

Οι «ηλεκτρονικοί Ράμπο» αμέσως μόλις ανακάλυψαν τις προθέσεις τους ζήτησαν τη βοήθεια ψυχολόγων από τη μη κυβερνητική οργάνωση «Αλληλεγγύη» της Εκκλησίας της Ελλάδος για τους ενηλίκους και από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τον ανήλικο, οι οποίοι και διερεύνησαν επιστημονικά τα μηνύματα απόγνωσης. Οταν διαπιστώθηκε ότι το θέμα ήταν σοβαρό, ακολουθώντας τα ηλεκτρονικά ίχνη κατάφεραν να εντοπίσουν τα σπίτια των τριών νέων, οπότε ενημέρωσαν τους γονείς για το συμβάν. Παράλληλα, οι ψυχολόγοι ανέλαβαν να βοηθήσουν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς κι έτσι το απονενοημένο διάβημα ματαιώθηκε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr