Συνεχίζεται το «γαϊτανάκι» των διαρρήξεων στην Καλαμπάκα

Επιβεβαιώνονται κατά τον πλέον πανηγυρικό τρόπο οι επισημάνσεις της «ΕΡΕΥΝΑΣ» αλλά και παραγόντων των πολιτικών αρχών της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής για καλύτερη αστυνόμευση με αφορμή το «τσουνάμι» διαρρήξεων που το τελευταίο διάστημα πλήττει την πόλη και την περιοχή.

0 262

Επιβεβαιώνονται κατά τον πλέον πανηγυρικό τρόπο οι επισημάνσεις της «ΕΡΕΥΝΑΣ» αλλά και παραγόντων των πολιτικών αρχών της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής για καλύτερη αστυνόμευση με αφορμή το «τσουνάμι» διαρρήξεων που το τελευταίο διάστημα πλήττει την πόλη και την περιοχή. Επιβεβαιώνονται κατά τον πλέον πανηγυρικό τρόπο οι επισημάνσεις της «ΕΡΕΥΝΑΣ» αλλά και παραγόντων των πολιτικών αρχών της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής για καλύτερη αστυνόμευση με αφορμή το «τσουνάμι» διαρρήξεων που το τελευταίο διάστημα πλήττει την πόλη και την περιοχή.
Θύμα του πρωτοφανούς «κύματος» διαρρήξεων τα υποκαταστήματα των Ελληνικών ταχυδρομείων που να σημειωθεί βρίσκεται στην καρδιά της πόλης (οδός Τρικάλων).
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι «γνωστοί» άγνωστοι έδρασαν ανενόχλητοι τα ξημερώματα της Τρίτης.
Όλες οι πληροφορίες συγκλείνουν ότι η διάρρηξη θα πρέπει να έλαβε χώρα την 5η πρωινή. Δεν έγινε γνωστό εάν οι διαρρήκτες αφήρεσαν κάποιο χρηματικό ποσό ή αν προξένησαν φθορές στο εσωτερικό του υποκαταστήματος.
Πάντως του θέματος επιλήφθηκε το Α/Τ Καλαμπάκας που ειδοποιήθηκε σχετικά μάλλον από υπηρεσιακούς παράγοντες που αντιλήφθηκαν το γεγονός διενεργώντας έρευνες προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.
Ωστόσο, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το τελευταίο ειδικά συμβάν έρχεται να ενισχύσει τις ανησυχίες και τις επισημάνσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων για ανάγκη αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης.
Και εάν μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα, που υποτίθεται ενίσχυσαν τα μέτρα ασφάλειας, οι δράστες τολμούν να «χτυπούν» ανενόχλητοι στο κέντρο της Καλαμπάκας, τότε δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν.
Ή τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, ή δεν ελήφθησαν μέτρα.
Πάντως το «χτύπημα» στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ της Καλαμπάκας ίσως θα πρέπει να βάλει τις αστυνομικές αρχές σε βαθύτερες σκέψεις για την ταυτότητα των δραστών.
Κι αυτό γιατί η άποψη που επικρατούσε είναι ότι πρόκειται για μεμονωμένες ενέργειες κάποιων περιθωριακών στοιχείων.
Ωστόσο, το χτύπημα στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ μάλλον έρχεται να διαψεύσει αυτές τις απόψεις αναγκάζοντας τις αστυνομικές αρχές να αξιολογήσουν με περισσότερη σοβαρότητα τα συμβάντα ώστε να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα.
«Χτύπησαν» και στον κοιμητηριακό Ναό Αγ. Αθανασίου Διάβας.
Ένα ακόμη «θύμα» των θρασύτατων δραστών είναι και ο κοιμητηριακός ναός Αγίου Αθανασίου Διάβας. Οι διαρρήκτες φαίνεται να έδρασαν το ίδιο βράδυ της διάνοιξης του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου στο Δ.Δ. Σαρακίνας για την οποία γράψαμε σχετικά. Οι δράστες και στην περίπτωση του κοιμητηριακού ναού Διάβας άφησαν πίσω τους κηλίδες αίματος τις οποίες και οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν.
Ο συγκεκριμένος ναός έχει πέσει και παλαιότερα «θύμα» διάρρηξης.
Το γεγονός δε ότι βρίσκεται στο άκρον του οικισμού της Διάβας σίγουρα βοηθάει την δράση των επίδοξων διαρρηκτών.
Πάντως όλα αυτά τα περιστατικά έχουν δημιουργήσει αισθήματα ανασφάλειας στην τοπική κοινωνία που αναμφίβολα η ηγεσία της αστυνομίας στο νομό οφείλει να αμβλύνει.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr