Συνάντηση Βενζινοπωλών Καλαμπάκας

Ριζικές αλλαγές φαίνεται να έρχονται για τους βενζινοπώλες όλης της χώρας σε ότι αφορά την διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης. Η αγωνία και ο προβληματισμός ήταν έντονος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Θεόπετρα Καλαμπάκας. Όλοι οι βενζινοπώλες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ενημέρωση από τον πρόεδρο του Σωματείου Τρικάλων τον κο Αναστάσιο Γκούμα.

0 236

Ριζικές αλλαγές φαίνεται να έρχονται για τους βενζινοπώλες όλης της χώρας σε ότι αφορά την διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης. Η αγωνία και ο προβληματισμός ήταν έντονος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Θεόπετρα Καλαμπάκας. Όλοι οι βενζινοπώλες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ενημέρωση από τον πρόεδρο του Σωματείου Τρικάλων τον κο Αναστάσιο Γκούμα. Ριζικές αλλαγές φαίνεται να έρχονται για τους βενζινοπώλες όλης της χώρας σε ότι αφορά την διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης.
Η αγωνία και ο προβληματισμός ήταν έντονος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ στην Θεόπετρα Καλαμπάκας.
Όλοι οι βενζινοπώλες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για ενημέρωση από τον πρόεδρο του Σωματείου Τρικάλων τον κο Αναστάσιο Γκούμα. Το δυσάρεστο για τους Καλαμπακιώτες είναι ότι οι επαγγελματίες Καλαμπάκας δεν έχουν Σωματείο.
Τα νέα δεδομένα
Από τον κο Γκούμα έγινε ενημέρωση στους συναδέλφους του για τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν στο πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Φεβρουαρίου.
Ξεκίνησε την ενημέρωση ότι η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη και περίπλοκη για τους επαγγελματίες που δεν διαθέτουν οργανωμένο Λογιστήριο.
Οι υποχρεώσεις πλέον των βενζινοπωλών θα είναι πολύ μεγαλύτερες αφού θα πρέπει κάθε μέρα να προβαίνουν σε μια σειρά διαδικασιών με κίνδυνο αν αμελήσουν ή κάνουν κάποιο λάθος να χάσουν χρήματα και να τους επιβληθούν και πρόστιμα.
Ψηφίστηκε νόμος όπου η διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης αλλάζει. Το πετρέλαιο πλέον θα διακινείται σε ενιαία τιμή (θέρμανσης – κίνησης).
Η διαφορά είναι ότι στο θέρμανσης θα υπάρχει επιστροφή φόρου 21 λεπτών ανά λίτρο (σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα).
Από τον κο Γκούμα εκφράστηκε και η ανησυχία ότι αφού η τιμή των δύο μορφών πετρελαίου ταυτίζεται, άρα η τιμή στον καταναλωτή αυξάνει.
Τα χρήματα της επιστροφής φόρου θα τα πληρώνουν στις εταιρείες οι βενζινοπώλες και με την συμπλήρωση μιας σειράς καταστάσεων και παραστατικών θα τους επιστρέφεται σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα παραστατικά
– Στις 15 Φεβρουαρίου όλοι οι βενζινοπώλες θα πρέπει να δηλώσουν την ποσότητα του πετρελαίου στις αποθήκες τους στην Εφορία και στο Τελωνείο.
– Θα πρέπει άμεσα να ανοίξουν Λογαριασμό όψεως σε κάποια τράπεζα.
– Να αποκτηθεί ο Αριθμός Μητρώου από το ΔΗΠΕΘΕ (εφορία) και να αναγράφεται στις αποδείξεις.
– Αποδείξεις
Στις αποδείξεις να αναγράφεται
– Είδος
– Ποσότητα
– Αξία
– Κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής ΔΕΗ
– Διεύθυνση ακριβής βάση τιμολογίου ΔΕΗ
– Ο συντελεστής μείωσης
– Και η καθαρή αξία.
Το αργότερο σε 7 ημέρες από την διακίνηση κάθε διανομής θα πρέπει να συμπληρώνεται σε ειδική κατάσταση και να αποστέλλεται στην εφορία. Κάθε καθυστέρηση σημαίνει μη επιστροφή του φόρου.
Τέλος κάθε τέλος του μήνα όλες οι πωλήσεις θα συμπληρώνουν ειδικό έντυπο που θα αποστέλλεται στο Υπουργείο.
Βέβαια ακούγοντας όλα αυτά οι Βενζινοπώλες το πρώτο που ρώτησαν τον κο Γκούμα είναι αν συμφέρει πλέον να διακινούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Τελικά η διαπίστωση των παρευρισκομένων ήταν προς την πλευρά να σταματήσουν την διανομή.
Ειπώθηκε πως για να ανταπεξέλθει πλέον ένας επαγγελματίας θα πρέπει να διαθέτει μεγάλο κεφάλαιο αφού όσο περισσότερο πετρέλαιο διακινεί τόσο περισσότερα χρήματα θα του οφείλει το κράτος.
Απογοητευμένοι ελπίζουν μόνο στην περίπτωση να ανακοινωθεί νέα παράταση την ισχύ του Νόμου.
Ιδρύουν σωματείο
Βλέποντας πλέον οι επαγγελματίες της Καλαμπάκας ότι η κατάσταση σε ότι αφορά τον κλάδο τους κάθε ημέρα δυσχεραίνει αποφάσισαν την ίδρυση σωματείου βενζινοπωλών Καλαμπάκας.
Επ’ αυτό τις επόμενες ημέρες αποφάσισαν μια νέα συνάντηση για να ξεκινήσουν την διαδικασία ίδρυσης αυτού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr