Στο χαμηλότερο 17 μηνών υποχώρησε το πετρέλαιο

Σε νέα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών υποχώρησε, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, κάτω από τα 62 δολάρια το βαρέλι και σε νέα χαμηλά των τελευταίων 20 μηνών η τιμή του μπρεντ, κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι – για να ανακάμψουν ελαφρώς στη συνέχεια – δεχόμενες πιέσεις λόγω απαισιοδοξίας με αφορμή την επιδείνωση του παγκόσμιου οικονομικού κλίματος και τις πιθανές επιπτώσεις στη ζήτηση για καύσιμα.

0 402

Σε νέα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών υποχώρησε, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, κάτω από τα 62 δολάρια το βαρέλι και σε νέα χαμηλά των τελευταίων 20 μηνών η τιμή του μπρεντ, κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι – για να ανακάμψουν ελαφρώς στη συνέχεια – δεχόμενες πιέσεις λόγω απαισιοδοξίας με αφορμή την επιδείνωση του παγκόσμιου οικονομικού κλίματος και τις πιθανές επιπτώσεις στη ζήτηση για καύσιμα. Σε νέα χαμηλά επίπεδα των τελευταίων 17 μηνών υποχώρησε, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού, κάτω από τα 62 δολάρια το βαρέλι και σε νέα χαμηλά των τελευταίων 20 μηνών η τιμή του μπρεντ, κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι – για να ανακάμψουν ελαφρώς στη συνέχεια – δεχόμενες πιέσεις λόγω απαισιοδοξίας με αφορμή την επιδείνωση του παγκόσμιου οικονομικού κλίματος και τις πιθανές επιπτώσεις στη ζήτηση για καύσιμα.
Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε, ενδοσυνεδριακά στα 61,30 δολάρια το βαρέλι, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάιο του 2007, για να ανακάμψει το μεσημέρι στα 62,50 δολάρια, χάνοντας 1,65 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με το "κλείσιμο" της περασμένης Παρασκευής.
Η τιμή του αντίστοιχου συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ άγγιξε προς στιγμήν τα 59,02 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2007, για να ανακάμψει, το μεσημέρι, στα 59,83 δολάρια, χάνοντας 2,22 δολάρια στο βαρέλι σε σχέση με την τιμή "κλεισίματος" της περασμένης Παρασκευής.
Η νέα πτώση των τιμών στις διεθνείς αγορές πετρελαίου έρχεται παρά την απόφαση του ΟΠΕΚ, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, για μείωση της παραγωγής του κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Στην πυροδότηση νέων πιέσεων στις τιμές του πετρελαίου συνέβαλε και η σημερινή εξασθένηση της ισοτιμίας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα μεγαλύτερο των τελευταίων δύο χρόνων, προς τα 1,23 δολάρια ανά ευρώ.
Πληθαίνουν, παράλληλα, οι ενδείξεις για μείωση της ζήτησης για αργό και προϊόντα πετρελαίου. Η μεγαλύτερη ιαπωνική εταιρία στον τομέα της διύλισης Nippon Oil ανακοίνωσε ότι θα μειώσει, τον Νοέμβριο, κατά 15% την παραγωγή της σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007 ενώ στοιχεία για τη ζήτηση για πετρέλαιο στην Κίνα έδειξαν ότι τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση οριακά πάνω από 2%, η μικρότερη στους τελευταίους 10 μήνες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr