Πτώση θερμοκρασίας άνοδος πετρελαίου

Η κακοκαιρία ανέβασε το κόστος για θέρμανση, ενόψει μάλιστα κι ενός δύσκολου χειμώνα για τα νοικοκυριά.

0 223

Η κακοκαιρία ανέβασε το κόστος για θέρμανση, ενόψει μάλιστα κι ενός δύσκολου χειμώνα για τα νοικοκυριά.

Η κακοκαιρία ανέβασε το κόστος για θέρμανση, ενόψει μάλιστα κι ενός δύσκολου χειμώνα για τα νοικοκυριά. Τυχεροί στάθηκαν όσοι έβαλαν πετρέλαιο τις πρώτες ημέρες διάθεσής του, καθώς, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αναμένεται αύξηση των τιμών την ερχόμενη εβδομάδα λόγω και της ανόδου διεθνώς.

Το Υπουργείο Οικονομίας προειδοποιεί για εντατικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης του πετρελαίου, με μεικτά κλιμάκια να ελέγχουν καθημερινά τις τιμές.

Η κακοκαιρία και η άνοδος των διεθνών τιμών ανέβασαν το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης . Μέσα σε 15 ημέρες η τιμή πώλησής του από τις εταιρείες και τα πρατήρια αυξήθηκε από 4 έως και 6 λεπτά το λίτρο στα 58 με 60 λεπτά το λιτρο, με την επιβάρυνση να φτάνει τα 40 ευρώ τα χίλια λίτρα.

Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές η τιμή του πετρελαίου ξεπερνά τα 63 λεπτά το λίτρο ενώ υπάρχει και η ακραία περίπτωση του Κυκλάδων που η τιμή φτάνει τα 70 λεπτά. Για μικρές ποσότητες κάτω των 1000 λίτρων δηλαδή, το κόστος ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, 2 με 3 λεπτά το λίτρο.

Μάλιστα παράγοντες της αγοράς περιμένουν νέα άνοδο των τιμών από την ερχόμενη εβδομάδα παρά την υποχώρηση που καταγράφουν σήμερα οι τιμές στις διεθνείς αγορές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr