Πρώτα υπογραφή συμφωνητικού και μετά οι έρευνες

Μπορεί το όλο θέμα να μην βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας, όμως οι κάτοικοι του Ξηροκάμπου του Δήμου Χασίων συνεχίζουν να είναι αντίθετοι στο γεγονός της πραγματοποίησης Γεωλογικών ερευνών στο χωριό τους.

0 300

Μπορεί το όλο θέμα να μην βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας, όμως οι κάτοικοι του Ξηροκάμπου του Δήμου Χασίων συνεχίζουν να είναι αντίθετοι στο γεγονός της πραγματοποίησης Γεωλογικών ερευνών στο χωριό τους. Μπορεί το όλο θέμα να μην βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας, όμως οι κάτοικοι του Ξηροκάμπου του Δήμου Χασίων συνεχίζουν να είναι αντίθετοι στο γεγονός της πραγματοποίησης Γεωλογικών ερευνών στο χωριό τους.
Μάλιστα σε επιστολή που απέστειλαν στον Νομάρχη Τρικάλων και κοινοποίησαν στην ΛΑΡΚΟ τον Περιφερειάρχη και το Δημοτικό Συμβούλιο Χασίων αναφέρουν πως δεν θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση ερευνών και πολύ περισσότερο την εξόρυξη μεταλλεύματος από την περιοχή τους αν πρώτα η εταιρία δεν υπογράψει συμφωνητικό με την επιτροπή συνιδιοκτησίας, όπου όπως ισχυρίζονται ανήκει η έκταση.
Στην επιστολή εκφράζουν την αντίθεσή τους στο γεγονός ότι η έκταση που θα γίνουν οι έρευνες ανήκει στο Δημόσιο και καταθέτουν μια σειρά αιτιολογικών για να αποδείξουν ότι η έκταση είναι συνιδιόκτητη.
Η επιστολή τιτλοφορεί «Άποψη της τοπικής κοινωνίας Ξηροκάμπου» και υπογράφουν 102 κάτοικοι.
Η επιστολή
Καταθέτουμε γραπτώς την αρνητική άποψη της Τοπικής Κοινωνίας Ξηροκάμπου όπου πρόκειται να γίνει η έρευνα και εν συνεχεία η εκμετάλλευση του Νικελίου από την εταιρία ΛΑΡΚΟ, και την καταθέτουμε γραπτώς ώστε να μην μπορούν ορισμένοι την πλειοψηφία να την κάνουν μειοψηφία την άρνηση έρευνας Νικελίου.
Δεν επιτρέπουμε την διενέργεια έρευνας και εν συνεχεία την εκμετάλλευση του Νικελίου από την ΛΑΡΚΟ αν προηγουμένως δεν έχει υπογραφεί συμφωνητικό της επιτροπής συνιδιοκτησίας με την ΛΑΡΚΟ στο οποίο συμφωνητικό να αναφέρεται ότι κάθε αυτοκίνητο μεταφοράς ορυκτού θα ζυγίζεται και θα πληρώνετε στην επιτροπή συνιδιοκτησίας. Πέραν αυτού λόγω κρότων από τα φουρνέλα, λόγω σκόνης, λόγω ρύπανσης από τα φορτηγά ζητούμε την αποζημίωση της περιουσίας μας (σπίτια, κηπευτικά, αγροί), διότι η αξία τους μηδενίζεται.
Και όλο αυτό το ζητούμε γιατί η περιοχή όπου πρόκειται να γίνει έρευνα νικελίου ανήκει στην ιδιοκτησία συνιδιοκτητών αριθμ. Συμβόλαιο αγοράς 48828 που συντάχθηκε την 5-9-1925 ενώπιον του συμβολαιογράφου Δημητρίου Παπαζαχαρίου στην πόλη των Τρικάλων αντί του ποσού των 450.000 δρχ.
Άρα δεν το κλέψαμε το αγοράσαμε εκτός και αν σας το έκλεψε κ. Δασάρχη ο πωλητής μας κ. Πρασουλίδης γιατί τότε συνέβαιναν και αυτά λίγοι άνθρωποι να είναι ιδιοκτήτες όλης της Ελλάδας, αλλά δεν φταίμε εμείς. Αν όπως ισχυρίζεται το Δασαρχείο δεν το ανακηρύσσαμε ως ιδιοκτήτη έκταση τούτο εκείνα τα χρόνια δεν ζητήθηκε και δεν χρειαζόταν οπότε έστω και σήμερα θα κάνουμε τα απαιτούμενα ώστε το Δασαρχείο να μας το αναγνωρίσει και έως ότου γίνει η αναγνώριση να μην γίνει καμία επέμβαση από την ΛΑΡΚΟ ανεύρεσης Νικελίου.
Ζητούμε από τον κ. Νομάρχη Τρικάλων και το Δασαρχείο Καλαμπάκας ότι έχει μπει η λέξη ότι η περιοχή είναι δημόσια να αντικατασταθεί με την λέξη ιδιοκτησία συνιδιοκτητών Ξηροκάμπου στις αποφάσεις τους περί περιβαλλοντικών επιπτώσεων αφού έχουμε στα χέρια μας συμβόλαιο αγοράς.
Καλούμε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο αν μας συμπαρασταθεί για όλα τα ανωτέρω με απόφασή του στην οποία να αναφέρουν την πρότασή μας αποζημίωση της περιουσίας των κατοίκων Ξηροκάμπου και στην υπογραφή συμφωνητικού πριν την έναρξη των ερευνών και όλα αυτά μόνο για συμπαράσταση, και ότι πράγματι είναι με το μέρος της πλειοψηφίας των κατοίκων του είναι και το καθήκον των συμβούλων να παίρνουν πάντα το μέρος των πολλών.
Πάντως οφείλουμε να αναφέρουμε ότι τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Χασίων που θα γίνουν οι έρευνες έχουν δραστηριοποιηθεί ενάντια σ’ αυτό σε αντίθεση με τον Δήμο Καλαμπάκας που μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr