Πρόστιμο για τα «φρουτάκια»

Την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής 31.798, 80 ευρώ και ενός κατ’ αποκοπήν ποσού ύψους δύο εκατ. ευρώ προτείνει να επιβληθεί στην Ελλάδα ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Υβ Μποτ, διαπιστώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιγνίων.

0 244

Την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής 31.798, 80 ευρώ και ενός κατ’ αποκοπήν ποσού ύψους δύο εκατ. ευρώ προτείνει να επιβληθεί στην Ελλάδα ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Υβ Μποτ, διαπιστώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιγνίων. Την επιβολή ημερήσιας χρηματικής ποινής 31.798, 80 ευρώ και ενός κατ’ αποκοπήν ποσού ύψους δύο εκατ. ευρώ προτείνει να επιβληθεί στην Ελλάδα ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, Υβ Μποτ, διαπιστώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει συμμορφωθεί με προηγούμενη απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιγνίων.

Στην προσφυγή της κατά της Ελλάδας η Επιτροπή θεωρεί ότι η χώρα μας δεν εκτέλεσε την απόφαση του Δικαστηρίου της 26ης Οκτωβρίου 2006.

Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση αυτή, το Δικαστήριο διαπίστωσε ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που έχει από την οδηγία 98/34/ΕΚ, εισάγοντας στην εθνική κανονιστική της ρύθμιση την απαγόρευση εγκαταστάσεως και λειτουργίας, σε κάθε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, εκτός των καζίνων, όλων των ηλεκτρικών, ηλεκτρομηχανικών και ηλεκτρονικών παιγνίων, συμπεριλαμβανομένων όλων των παιγνίων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, επ’ απειλή ποινικών ή διοικητικών κυρώσεων.

Ο γενικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι η παράβαση της Ελληνικής Δημοκρατίας συνεχίζεται επί 27 μήνες και θεωρεί ότι παρουσιάζει έναν ιδιαίτερο βαθμό σοβαρότητας για δύο λόγους:

– Προσβάλλει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των εμπορευμάτων καθώς και τις αρχές της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών και της ελευθερίας εγκαταστάσεως εντός της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και συνεπάγεται μείωση του όγκου των εισαγωγών των παιγνίων που κατασκευάζονται και διατίθενται στο εμπόριο νομίμως εντός των λοιπών κρατών μελών.

– Η Ελλάδα δεν ανέστειλε την εφαρμογή του νόμου με συνέπεια, ως εκ τούτου, την καταδίκη επιχειρηματιών σε πρόστιμα και σε στερητικές της ελευθερίας ποινές.

Η Ελληνική Δημοκρατία αναγνώρισε ότι καθυστέρησε να εκτελέσει την απόφαση αυτή και επισήμανε ότι η συμμόρφωση έπρεπε να έχει επέλθει ταχύτερα, θεωρεί όμως ότι η καθυστέρηση αυτή ήταν δικαιολογημένη, λαμβανομένης υπόψη της ευαισθησίας και της αναστατώσεως που θα προκαλούσε, στην Ελλάδα, η πλήρης ελευθέρωση των παιγνίων.

Ο γενικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι ένα κράτος – μέλος δεν μπορεί να επικαλείται διατάξεις, πρακτικές ή καταστάσεις της εσωτερικής του έννομης τάξης για να δικαιολογήσει τη μη τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από το κοινοτικό δίκαιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr