Προσλήψεις 5.500 γιατρών έως το 2009 ανακοίνωσε ο υπουργός

Την πρόσληψη 4.500 γιατρών μέχρι το τέλος του 2009 προωθεί το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.

0 423

Την πρόσληψη 4.500 γιατρών μέχρι το τέλος του 2009 προωθεί το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών. Την πρόσληψη 4.500 γιατρών μέχρι το τέλος του 2009 προωθεί το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Λεβέντη για τη συλλογική σύμβαση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών.
Έτσι, ώς το τέλος του 2009 αναμένεται να προσληφθούν συνολικά 5.500 γιατροί, καθώς 1.000 θέσεις έχουν ήδη προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2008.
Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, οι κοινοτικές οδηγίες προβλέπουν 48 ώρες για τους ειδικευμένους και 58 ώρες για τους ειδικευόμενους, επισημαίνοντας ότι, για να εφαρμοστεί αυτό το ωράριο, απαιτούνται τουλάχιστον 5.000 γιατροί που δεν προβλέπονται από τον προσφάτως ψηφισθέντα προϋπολογισμό.
Απαντώντας, ο κ. Αβραμόπουλος συμφώνησε ότι για να τεθεί σε εφαρμογή το νέο ωράριο εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών χρειάζεται περισσότερος κόσμος και παραδέχθηκε πως οι συνθήκες εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών τα τελευταία είκοσι χρόνια ήταν μεσαιωνικές.
Στο σημείο αυτό τόνισε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας ανάμεσα στους νοσοκομειακούς γιατρούς και το ελληνικό κράτος και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας, διότι οι νοσοκομειακοί γιατροί κράτησαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας όρθιο.
Πηγή: (in.gr)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr