Προβλήματα από χιονόπτωση στην Κατάρα – Κακοκαιρία

Ισχυροί άνεμοι και χιονόπτωση προκάλεσαν προβλήματα στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή της Κατάρας, αναγκάζοντας την Τροχαία να διακόψει για περισσότερο από 1,5 ώρα την συγκοινωνία, καθώς υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα από την σφοδρότητα του αέρα και να προκληθούν ατυχήματα.

0 246

Ισχυροί άνεμοι και χιονόπτωση προκάλεσαν προβλήματα στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή της Κατάρας, αναγκάζοντας την Τροχαία να διακόψει για περισσότερο από 1,5 ώρα την συγκοινωνία, καθώς υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα από την σφοδρότητα του αέρα και να προκληθούν ατυχήματα.

 

_SUC55715.jpg

φωτο αρχείου

Ισχυροί άνεμοι και χιονόπτωση προκάλεσαν προβλήματα στον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή της Κατάρας, αναγκάζοντας την Τροχαία να διακόψει για περισσότερο από 1,5 ώρα την συγκοινωνία, καθώς υπήρχε κίνδυνος να παρασυρθούν αυτοκίνητα από την σφοδρότητα του αέρα και να προκληθούν ατυχήματα. Η απαγόρευση ίσχυε και για τα βαριά οχήματα που στάθμευσαν σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού πριν το Μέτσοβο. Λίγο πριν τις 9 άρχισε σταδιακά να επιτρέπεται και πάλι στα αυτοκίνητα να συνεχίσουν το ταξίδι τους, υπό την προϋπόθεση ότι είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες αφού χιονίζει. Τόσο στην Κατάρα, όσο και στη Μηλιά, οι δρόμοι είναι "καθαροί" καθώς τα αποχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται συνεχώς. Ωστόσο είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην ορεινή αυτή περιοχή οι ξαφνικές χιονοθύελλες, οπότε για κάθε ενδεχόμενο πρέπει οι οδηγοί να έχουν μαζί τους τις αλυσίδες. Η πυροσβεστική δεν κινητοποιήθηκε μόνο για πτώσεις δέντρων, αλλά και για φωτιές που ξέσπασαν αργά το απόγευμα στο Μαρμάρι Ευβοίας, στην Αργαλαστή Πηλίου, στην Αγιά Λάρισας και στον Αγνώντα στη Σκόπελο. Οι βροχές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

 

Δέντρα ξεριζώθηκαν στην Πάτρα αλλά και στη Λάρισα. Στη Λάρισα, που επλήγη από σφοδρούς ανέμους, οι οποίοι δημιουργούσαν και μικρούς ανεμοστρόβιλους, ξεριζωμένα δέντρα, σπασμένες βιτρίνες και αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί από τον έντονο άνεμο και προσγειώνονταν πάνω σε ΙΧ, συνέθεσαν το σκηνικό λίγο μετά το μεσημέρι. Το φαινόμενο που κράτησε περίπου τρεις ώρες και εκτονώθηκε με βροχή έπιασε απροετοίμαστη την πόλη, δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα και στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ αποκολλήθηκαν στέγες, κεραίες τηλεοράσεων και άλλα αντικείμενα. Επίσης, έσπασαν τα τζάμια στο κολυμβητήριο της πόλης με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του για το επόμενο διήμερο. Πολλές ήταν οι κλήσεις που δέχτηκε η πυροσβεστική, ενώ συνεργεία του δήμου ανέλαβαν τη μεταφορά των δέντρων που ξεριζώθηκαν ακόμα και στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Το φαινόμενο έπληξε και τα περίχωρα.

Οι εκδρομείς του τριημέρου της 25ης Μαρτίου που θα επιστρέψουν σήμερα δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Εν τω μεταξύ, λάσπη έβρεξε σε πολλές περιοχές της χώρας. Η Αφρικανική σκόνη, που έκανε αγνώριστα μπαλκόνια, τζάμια και αυτοκίνητα, δεν ανησυχεί τους ειδικούς. Το φαινόμενο είναι παροδικό και δεν αναμένεται να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες, σε αντίθεση με την γύρη των λουλουδιών πού αυτή την εποχή είναι υπεύθυνη για την έξαρση των αλλεργιών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr