Πράσινο φως για φοιτητική εστία στα Τρίκαλα

Διαβεβαίωση για χρηματοδότηση του έργου από Ν. Λέγκα και επαφές Μιχ. Ταμήλου στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας για την παραχώρηση οικοπέδου.

0 1.089

Διαβεβαίωση για χρηματοδότηση του έργου από Ν. Λέγκα και επαφές Μιχ. Ταμήλου στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας για την παραχώρηση οικοπέδου. Διαβεβαίωση για χρηματοδότηση του έργου από Ν. Λέγκα και επαφές Μιχ. Ταμήλου στην Αθήνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας για την παραχώρηση οικοπέδου.

Θετικές εξελίξεις έχουμε στο θέμα της ανέγερσης φοιτητικής εστίας στα Τρίκαλα για τη στέγαση των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών του ΤΕΦΑΑ και των σπουδαστών των δυο τμημάτων ΤΕΙ.
Το καλό νέο μετέφερε μιλώντας το πρωί  στα ερτζιανά ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Λέγκας, ο οποίος δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση του έργου που θα γίνει μέσω του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας.
Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λέγκας, “Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο η ίδρυση της φοιτητικής εστίας στα Τρίκαλα, έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις, τα διαδικαστικά που αφορούν την εξεύρεση του οικοπέδου είναι θέματα που θ’ αντιμετωπιστούν με το δήμο Τρικκαίων. Υπήρχε ένα πρόβλημα χρηματοδότησης του εθνικού ιδρύματος νεότητας το οποίο επιλύθηκε και μέσα στις προτεραιότητές του πλέον είναι και η ίδρυση, κατασκευή και ολοκλήρωση της φοιτητικής εστίας στα Τρίκαλα”.
Για τον ίδιο λόγο σήμερα ο δήμαρχος Τρικάλων, Μιχ. Ταμήλος, παρέστη σε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον πρόεδρο του Εθνικού ιδρύματος Νεότητας, Κ. Πάσχο.
Οι ξενώνες, σύμφωνα με τον κ. Ταμήλο, θα περιλαμβάνουν 100 με 150 δωμάτια πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα και θα κατασκευαστούν σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο δήμος, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται στα 7 εκατ. ευρώ και ο χρόνος παράδοσής τους τα τρία χρόνια.
Το οικόπεδο εφόσον βρίσκεται εντός σχεδίου πόλης θα πρέπει να έχει εμβαδόν 5.000 τ.μ. (5 στρέμματα), ενώ σε εκτός σχεδίου περιοχή θα πρέπει να έχει έκταση 12 στρεμμάτων.
Ενας από τους υποψήφιους χώρους είναι ο οικισμός των Καρυών, αλλά οι εκπρόσωποι του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας πρότειναν οι φοιτητικές εστίες να βρίσκονται πιο κεντρικά ώστε να εξυπηρετούν και τους σπουδαστές του ΤΕΙ.
Όπως δήλωσε στην “Ε” ο δήμαρχος Τρικάλων, Μιχ. Ταμήλος για το ίδιο θέμα είχε ζητήσει και την συνδρομή του υπουργού Παιδείας, Αρ. Σπηλιωτόπουλου όταν αυτός είχε έρθει πριν τις ευρωεκλογές στα Τρίκαλα και τότε είχε εμφανιστεί θετικός.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο δήμος θα πρέπει μέχρι τέλος Αυγούστου να καταλήξει στα οικόπεδα που θα προτείνει για την επιλογή του χώρου ανέγερσης της φοιτητικής εστίας από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας, ενώ θα συγκληθεί και η διαπαραταξιακή επιτροπή για τη λήψη απόφασης.
 
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr