Παράπονα στον εισαγγελέα αντί στον Δήμαρχο

Διάλογο μέσω εισαγγελέα είχαν χθες ο πρόεδρος του Τ.Σ. Βλαχάβας Γιώργος Τσεκούρας με ομάδα κτηνοτρόφων του Δ.Δ. με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνα.

0 418

Διάλογο μέσω εισαγγελέα είχαν χθες ο πρόεδρος του Τ.Σ. Βλαχάβας Γιώργος Τσεκούρας με ομάδα κτηνοτρόφων του Δ.Δ. με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνα.

ο κ. Γιώργος Τσεκούρας

Διάλογο μέσω εισαγγελέα είχαν χθες ο πρόεδρος του Τ.Σ. Βλαχάβας Γιώργος Τσεκούρας με ομάδα κτηνοτρόφων του Δ.Δ. με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Βύρων Μπουτίνα.
Η λαϊκή ρήση «τα παράπονα στον δήμαρχο» φαίνεται πως δεν συγκινεί τον πρόεδρο του Τ.Σ. Γιώργο Τσεκούρα και ομάδα κτηνοτρόφων οι οποίοι επέλεξαν να αναπτύξουν διάλογο με τον δήμαρχο μέσω εισαγγελέα για να λύσουν το πρόβλημα της υδροδότησης των ποιμνιοστασίων από το δίκτυο ύδρευσης.
Συγκεκριμένα χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Τ.Σ. Βλαχάβας συνοδευόμενος από κάποιους κτηνοτρόφους του Δ.Δ. προέβησαν σε παράσταση – διαμαρτυρία στον εισαγγελέα Τρικάλων αναφορικά με την διακοπή των εργασιών υδροδότησης κτηνοτροφικών μονάδων από το δίκτυο ύδρευσης που ξεκίνησε να κατασκευάζει με ευθύνη του ο πρόεδρος του Τ.Σ. Ο εισαγγελικός λειτουργός κάλεσε τον δήμαρχο Καλαμπάκας ώστε να διερευνηθεί η βασιμότητα των διαμαρτυριών του προέδρου και της ομάδας κτηνοτρόφων σε σχέση με την υδροδότηση των ποιμνιοστασίων, ο οποίος και ανταποκρίθηκε.
Το ιστορικό
Το θέμα βέβαια έχει την ιστορία του και ξεκινάει από το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Τσεκούρας ξεκίνησε εργασίες σύνδεσης των κτηνοτροφικών μονάδων με το δίκτυο ύδρευσης χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες, όπως σχετικό έγγραφο της περιφερειακής διοίκησης υπογραμμίζει.
Μετά από καταγγελίες κατοίκων του Δ.Δ. Βλαχάβας για μια σειρά ενέργειες του προέδρου του Τ.Σ. ο Δήμαρχος Βύρων Μπουτίνας αποστέλει στις 11 Αυγούστου έγγραφο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στο οποίο τονίζει:
«…Όπως είναι γνωστό από τις καταγγελίες των κατοίκων της Βλάχάβας ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Τσεκούρας Γεώργιος, προβαίνει σε εκτέλεση διαφόρων έργων χωρίς αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα μεταξύ των κατοίκων αλλά και την συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή.
Γνωρίζουμε την εκτέλεση έργου το 2007 για την ανεύρεση νερού στο κέντρο του χωριού αναθέτοντας αυθαίρετα την εργασία σε εργολάβο, ο οποίος απαιτεί πλέον από τη Δημοτική Αρχή 7.000 ευρώ περίπου. Mε την εκσκαφή δημιουργήθηκε μεγάλος λάκκος, ο οποίος είναι λίαν επικίνδυνος για όλους τους διερχόμενους, ιδιαίτερα 5e για τα μικρά παιδιά. Ο λάκκος αυτός παραμένει ακόμη ανοιχτός και ο τοίχος που γκρεμίστηκε; δεν αποκαταστάθηκε.
Από χθες άρχισε να κατασκευάζει αγωγούς ύδρευσης μήκους 5000 – 6000 χιλιομέτρων για να τοποθετήσει σωλήνες ύδρευσης για τα πότισμα των ζώων του ιδίου και 2 – 3 άλλων δημοτών. Για το συγκεκριμένο έργο δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Δημαρχιακής Επιτροπής αλλά ούτε και της ΔΕΥΑ Καλαμπάκας. Ισχυρίζεται ότι έχει απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Βλαχάβας αλλά αυτό δεν ευσταθεί γιατί οι αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων έχουν εισηγητικό χαρακτήρα και όχι αποφασιστικό και εκτελεστικό.
Επειδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα τόσο για το έργα που ενδεικτικά ανέφερα αλλά και μεταξύ των κατοίκων του χωριού, σας παρακαλώ να δώσετε εντολή να προβεί άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε με τη διάνοιξη λάκκων για ανεύρεση νερού καθώς και στη διακοπή του υπό εκτέλεση αγωγού ύδρευσης και της αποκατάστασης του στην πρότερη κατάσταση. Επιπρόσθετα σας αναφέρω, ότι για την ύδρευση του Δ.Δ. Βλαχάβας κατασκευάστηκε αγωγός μεταφοράς νερού από το υδραγωγείο της Καλαμπάκας με λίαν υψηλό κόστος λόγω απόστασης και υψομέτρου και με μεγάλο κόστος λειτουργίας…».
Παρέμβαση περιφέρειας
Επ’ αυτών, σε συνδυασμό και με την έγγραφη διαμαρτυρία κατοίκου του Δ.Δ. Βλαχάβας σχετικά με τις ενέργειες του προέδρου του Τ.Σ., το τμήμα Τ.Α. Τρικάλων δια της κ. Ξάνη δίνει παραγγέλνει τον Δήμαρχο Καλαμπάκας όπως διακόψει άμεσα οποιαδήποτε ενέργεια, που αφορά κατασκευή έργων στο Δ.Δ. Βλαχάβας μέχρις ότου γίνει σχετικός έλεγχος.
Το έγγραφο αυτό διαβιβάζεται αυθημερόν από τον κ. Μπουτίνα στο Α/Τ Καλαμπάκας για τα σχετικά με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες. Τα υπόλοιπα διαδραματίστηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα όπου απευθύνθηκαν διαμαρτυρόμενοι τόσο ο κ. Τσεκούρας, όσο και η ομάδα κτηνοτρόφων.
Τι υποστήριξε ο Δήμαρχος
Ανταποκρινόμενος στην εισαγγελική πρόσκληση ο κ. Μπουτίνας υπεραμύνθηκε ότι ο δήμος Καλαμπάκας όχι μόνο δεν αρνείται την παροχή βοήθειας στους κτηνοτρόφους του Δ.Δ. Βλαχάβας αλλά απεναντίας δαπάνησε αρκετά χρήματα για να συνδέσει τη Βλαχάβα με το υδραγωγείο Καλαμπάκας.
Όμως, όπως τόνισε δε μπορεί να τίθεται σε κίνδυνο η υδροδότηση του οικισμού προκειμένου να συνδεθούν κτηνοτροφικές μονάδες όπως ο πρόεδρος του Τ.Σ. επιχειρεί παρακάμπτοντας τον δήμο Καλαμπάκας. Ο δήμαρχος συμφώνησε να προσφέρει την αρωγή του και να μεταφέρει νερό στους κτηνοτρόφους με την υδροφόρα αν αυτό χρειαστεί όπως άλλωστε το έκανε και στο παρελθόν.
Ο κ. Μπουτίνας υποστήριξε ότι οι κτηνοτρόφοι έπαιρναν νερό από το δίκτυο ύδρευσης το οποίο μετέφεραν στις κτηνοτροφικές μονάδες με δική τους ευθύνη. Βεβαίως το θέμα υπό τις διαμορφωθείσες συνθήκες και την έλλειψη συνεργασίας προέδρου Τ.Σ. και δημάρχου θα έχει σίγουρα συνέχεια με άδηλη κατάληξη. Να πούμε τέλος ότι ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να βρεθεί λύση και να υπάρξει συνεννόηση κάτι που μάλλον είναι αμφίβολο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr