Οι πρώτοι Πακιστανοί λαθρομετανάστες στο νομό

Είκοσι άτομα που συνελήφθησαν σε επιχείρηση "¨σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται στα κρατητήρια της Αστυνομίας στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα. 

0 359

Είκοσι άτομα που συνελήφθησαν σε επιχείρηση "¨σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται στα κρατητήρια της Αστυνομίας στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα.  Είκοσι άτομα που συνελήφθησαν σε επιχείρηση "¨σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα μεταφέρθηκαν και φυλάσσονται στα κρατητήρια της Αστυνομίας στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα.  Γέμισαν λαθρομετανάστες τις τελευταίες μέρες τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμπάκας.

Πρόκειται για 20 περίπου λαθρομετανάστες κυρίως από το Πακιστάν, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν στο νομό μας από αστυνομικούς ή συνοριοφύλακες, αλλά μεταφέρθηκαν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ από την Αθήνα μετά από επιχειρήσεις “σκούπα” στην πρωτεύουσα.
Το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από ένα μήνα περίπου, προβλέπει την αποσυμφόρηση της Αθήνας από το μεγάλο αριθμό λαθρομεταναστών και την μεταφορά τους σε κρατητήρια Αστυνομικών Διευθύνσεων όλης της χώρας.
Ο χρόνος παραμονής τους στα κρατητήρια των Τρικάλων και Καλαμπάκας παραμένει άγνωστος και για τους αστυνομικούς, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαμόρφωσης των κέντρων φιλοξενίας σε παλιά στρατόπεδα της χώρας.
Επίσης οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα απελαθούν ή θα τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο αλλά είναι άγνωστο πότε θα γίνει αυτό, αφού μέχρι σήμερα έχουν συλληφθεί και κρατούνται εκατοντάδες λαθρομετανάστες, ενώ ελάχιστος είναι συγκριτικά ο αριθμός αυτών που επαναπατρίστηκαν στις χώρες τους.
Όμως εκτός από το κοινωνικό πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης, υπάρχει και πρόβλημα χωρητικότητας στα κρατητήρια των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα αναμένεται να μεταφερθούν στο νομό μας και άλλοι λαθρομετανάστες.
Το ζητούμενο φυσικά παραμένει αν επαρκούν οι χώροι κράτησης και αν υπάρχουν και οι απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία τους το διάστημα που θα χρειαστεί. Εξάλλου η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη, τόσο με τη μεταγωγή κρατουμένων των φυλακών Μπαλκούρας όσο και με τη φύλαξη των Αλβανών λαθρομεταναστών που συλλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα να διέρχονται από την περιοχή μας.
πηγή Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Κώστας Καραποστόλης
Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr