Οι δικαστές πάνε ταμείο

Εκτός… νυμφώνα αυξήσεων μένουν οι βουλευτές με την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή για το νέο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών που σχεδόν διπλασιάζει τους βασικούς μισθούς τους, αφού με ρητή διάταξη προβλέπεται πως «οι ρυθμίσεις αφορούν τους δικαστικούς και όχι τους βουλευτές».

0 228

Εκτός… νυμφώνα αυξήσεων μένουν οι βουλευτές με την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή για το νέο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών που σχεδόν διπλασιάζει τους βασικούς μισθούς τους, αφού με ρητή διάταξη προβλέπεται πως «οι ρυθμίσεις αφορούν τους δικαστικούς και όχι τους βουλευτές». Εκτός… νυμφώνα αυξήσεων μένουν οι βουλευτές με την τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή για το νέο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών που σχεδόν διπλασιάζει τους βασικούς μισθούς τους, αφού με ρητή διάταξη προβλέπεται πως «οι ρυθμίσεις αφορούν τους δικαστικούς και όχι τους βουλευτές».
Οι αυξήσεις που θα δοθούν συνολικά στις περίπου 3.000 εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς, το προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και τους συνταξιούχους, αναδρομικά από 1-1-2008, ανέρχονται, σύμφωνα με την εκτίμηση της ειδικής έκθεσης της τροπολογίας, σε 195 εκατ. ευρώ.
Ο μισθός του πρωτοδίκη και του δικαστικού αντιπροσώπου του ΝΣΚ, που αποτελεί τη βάση καθορισμού των μισθών όλης της ιεραρχίας, διαμορφώνεται από τα 1.155 ευρώ στις 2.067 ευρώ.
Ο βασικός μισθός του προέδρου του Αρείου Πάγου από 2.310 ευρώ ανεβαίνει στις 4.134 ευρώ, ενώ αναπροσαρμόζονται ελάχιστα και όλα τα σχετικά επιδόματα καθώς και τα έξοδα παραστάσεων που λαμβάνουν. Ανάμεσά τους τα επιδόματα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των υποθέσεων, την πολύωρη παραμονή στα δικαστήρια, την απασχόληση χωρίς ωράριο εργασίας, καθώς και των ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις του Μισθοδικείου, οι μηνιαίες αποδοχές των προέδρων των τριών ανώτατων δικαστηρίων (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) αυξάνονται κατά 3.348 ευρώ. Οι αποδοχές τους σήμερα ανέρχονται στις 5.455 ευρώ και με την αύξηση αυτή θα ανέλθουν συνολικά στις 8.803 ευρώ. Οι αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών έχουν επιδοματικό χαρακτήρα. Δηλαδή, ο βασικός μισθός είναι σχετικά χαμηλός, αλλά προσαυξάνεται με πολλά επιδόματα και αποζημιώσεις. Ενδεικτικά, ο δικαστής λαμβάνει επίδομα για «την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση υποθέσεων», «αντιστάθμισης των δαπανών στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους (ενημέρωσης βιβλιοθήκης)» και αποζημιώσεις «ειδικών συνθηκών προσφοράς υπηρεσιών», «πολύωρης παραμονής στα δικαστήρια», «εξόδων παράστασης», «απασχόλησης χωρίς ωράριο» κ.λπ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr