Ξεκινά η επιδότηση ενοικίου

Σε εφαρμογή από τις 6 Ιουλίου τίθεται με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το 2009 που αφορά σε ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων δικαιούχων του ΟΕΚ και προσφέρει οικονομική ανάσα σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, νιόπαντρα ζευγάρια και συνταξιούχους.

0 337

Σε εφαρμογή από τις 6 Ιουλίου τίθεται με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το 2009 που αφορά σε ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων δικαιούχων του ΟΕΚ και προσφέρει οικονομική ανάσα σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, νιόπαντρα ζευγάρια και συνταξιούχους. Σε εφαρμογή από τις 6 Ιουλίου τίθεται με απόφαση της υπουργού Απασχόλησης το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για το 2009 που αφορά σε ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων δικαιούχων του ΟΕΚ και προσφέρει οικονομική ανάσα σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, νιόπαντρα ζευγάρια και συνταξιούχους. Στο νέο πρόγραμμα για το 2009, αναμένεται μια αύξηση της τάξης του 15% σε σχέση με τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν για το 2008, ενώ στον προϋπολογισμό του ΟΕΚ έχει προβλεφθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα το ποσό των 220.000.000 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι δικαιούχοι του Ο.Ε.Κ. εργατοϋπάλληλοι και συνταξιούχοι που μένουν σε ενοίκιο και το ετήσιο καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα του οικονομικού έτους 2009 δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, για οικογένειες χωρίς παιδιά.

Αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης το επίδομα διαμορφώνεται ως εξής:

Έγγαμος με 1 παιδί 14.000 € 140€ 1.680€

Έγγαμος με 2 παιδιά 16.000 € 165€ 1.980€

Έγγαμος με 3 παιδιά 18.000 € 215€ 2.580€

Έγγαμος με 4 παιδιά 20.000 € 215€ 2.580€

Για κάθε προστατευόμενο παιδί από το πέμπτο και άνω, το ποσό της μηνιαίας επιδότησης αυξάνεται κατά 25 €, και το όριο ετησίου εισοδήματος που καθορίζεται για τον άγαμο-έγγαμο αυξάνεται κατά 2000 € για κάθε ένα προστατευόμενο παιδί.

Η επιδότηση αφορά ενοίκια που κατέβαλαν οι δικαιούχοι για μίσθωση κατοικίας το έτος 2008 και θα καταβληθεί εφ’ άπαξ και εφόσον βέβαια θα πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Από το πρόγραμμα ωφελούνται ακόμη οι μακροχρόνια άνεργοι, δικαιούχοι που ήταν άνεργοι και μετακινήθηκαν εντός του έτους 2009 από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους και βρήκαν εργασία σε περιοχές άλλων Νομών, δικαιούχοι που το καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα του οικονομικού έτους 2009 είναι μέχρι 8.000 €.

Στις περιπτώσεις αυτές, το επίδομα χορηγείται προσαυξημένο κατά 50%.

Επίσης, πρόσθετες ρυθμίσεις αφορούν σε δικαιούχους των οποίων το καθαρό ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα υπερβαίνει τα παραπάνω ανώτατα όρια της κατηγορίας τους, να πάρουν μειωμένη επιδότηση ενοικίου.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα αρχίζει στις 6/7/2008 και λήγει στις 15/12/2009. Οι δικαιούχοι που είχαν επιδοτηθεί τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση εντός της ανωτέρω προθεσμίας στα ΚΕΠ.

Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας δήλωσε : «Η επιδότηση ενοικίου είναι μια «ανάσα» για τον εργαζόμενο Έλληνα πολίτη. Η ανταπόκριση του κόσμου δείχνει ότι αυτή η κυβερνητική απόφαση έρχεται να καλύψει μία από τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας νοιάζεται και ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος. Καίριο μέλημα μας, άλλωστε, είναι η στήριξη και η ενίσχυση των πολιτών που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες και κατάλληλες συνθήκες για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr