Ντόμινο ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά καταναλωτικά προϊόντα

Ντόμινο ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά καταναλωτικά προϊόντα φέρνει το ράλι του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Οι επιπτώσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φαίνονται από τη μεγάλη αύξηση των λογαριασμών για πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη, καθώς και στην αύξηση των εξόδων για βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

0 330

Ντόμινο ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά καταναλωτικά προϊόντα φέρνει το ράλι του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι. Οι επιπτώσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φαίνονται από τη μεγάλη αύξηση των λογαριασμών για πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη, καθώς και στην αύξηση των εξόδων για βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Ντόμινο ανατιμήσεων σε καύσιμα και βασικά καταναλωτικά προϊόντα φέρνει το ράλι του πετρελαίου πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι.
Οι επιπτώσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς φαίνονται από τη μεγάλη αύξηση των λογαριασμών για πετρέλαιο θέρμανσης και βενζίνη, καθώς και στην αύξηση των εξόδων για βασικά είδη πρώτης ανάγκης.
Ένα νοικοκυριό που τον Οκτώβριο για την αγορά 400 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης πλήρωσε 240 ευρώ, σήμερα πληρώνει 300 ευρώ.
Σημειώνεται ότι όταν ξεκίνησε να διατίθεται τον Οκτώβριο του 2007 το πετρέλαιο, η μέση τιμή ήταν 61 λεπτά/λίτρο, για να φτάσει στα 71 λεπτά/λίτρο προτού τεθεί σε εφαρμογή το νέο σύστημα εξομοίωσης των φόρων.
Μετά τις 15 Φεβρουαρίου ανήλθε στα 73-74 λεπτά και σήμερα πωλείται προς 76-77 λεπτά/λίτρο ή και παραπάνω, με αφορμή το ράλι του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.
Ένας οδηγός για να βάλει 100 λίτρα αμόλυβδης πλήρωνε τον Ιανουάριο του 2007 100 ευρώ, τώρα πληρώνει 140 ευρώ, αφού η μέση τιμή της βενζίνης από τα 88 λεπτά το λίτρο έχει εκτιναχθεί στο 1,11 ευρώ το λίτρο.
Οι περισσότεροι οδηγοί, πλέον, δεν γεμίζουν το ρεζερβουάρ, αλλά βάζουν το πολύ έως 20 ευρώ βενζίνης. Ο τρίτος κλάδος που αναμένεται να επηρεαστεί είναι τα δομικά υλικά και το κόστος της οικοδομής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr