Νοθευμένη κοκαΐνη «θερίζει» τους νέους στη βόρεια Ελλάδα

Το θάνατο στη βόρεια Ελλάδα σκορπά η νοθευμένη κοκαΐνη. Μετά την Πτολεμαΐδα, όπου ξεψύχησε μια 14χρονη μαθήτρια, μια 20χρονη φοιτήτρια στην Αλεξανδρούπολη έπεσε σε κώμα, ευτυχώς όμως οι γιατροί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

0 429

Το θάνατο στη βόρεια Ελλάδα σκορπά η νοθευμένη κοκαΐνη. Μετά την Πτολεμαΐδα, όπου ξεψύχησε μια 14χρονη μαθήτρια, μια 20χρονη φοιτήτρια στην Αλεξανδρούπολη έπεσε σε κώμα, ευτυχώς όμως οι γιατροί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή. Το θάνατο στη βόρεια Ελλάδα σκορπά η νοθευμένη κοκαΐνη. Μετά την Πτολεμαΐδα, όπου ξεψύχησε μια 14χρονη μαθήτρια, μια 20χρονη φοιτήτρια στην Αλεξανδρούπολη έπεσε σε κώμα, ευτυχώς όμως οι γιατροί κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, η εφημερίδα Το Βήμα γράφει την Τετάρτη ότι κακοποιοί που ασχολούνται με το εμπόριο ναρκωτικών στη Μακεδονία και τη Θράκη διοχετεύουν στα στέκια των ναρκομανών, εκτός από τη νοθευμένη, και μια συνθετική ουσία που μοιάζει με κοκαΐνη, σε πολύ χαμηλές τιμές, προκειμένου να «μαγνητίσουν» ολοένα και περισσότερους υποψήφιους αγοραστές.

 

Οι ειδικοί των υπηρεσιών δίωξης ναρκωτικών στη βόρεια Ελλάδα αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί στα Σκόπια, το Κόσοβο και την Αλβανία εργαστήρια κατασκευής συνθετικής κοκαΐνης, που μοιάζει τρομερά με την ουσία που εισάγεται από τη Λατινική Αμερική.

 

Στη συνέχεια, μέσα σε ειδικές κρύπτες μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη και από εκεί διοχετεύεται σε διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση. Η συνθετική κοκαΐνη αποτελεί το δημοφιλές ναρκωτικό των νεόπλουτων της Μακεδονίας τα τελευταία δύο χρόνια και διακινείται ιδιαίτερα σε πάρτι και άλλες εκδηλώσεις.

Η τιμή δεν είναι απαγορευτική για τον αγοραστή και γι’ αυτό γνωρίζει άνθηση. Ο χρήστης μπορεί να το αγοράσει από το διακινητή έναντι 30 ευρώ το γραμμάριο, την ίδια στιγμή που η αυθεντική κοκαΐνη κοστίζει 80-90 ευρώ.

Αυτό που έχει προκαλέσει ανησυχία στις διωκτικές αρχές είναι το γεγονός ότι η ποιότητα της κοκαΐνης που φεύγει από το εργαστήριο δεν είναι η ίδια με αυτή που καταλήγει στα χέρια του χρήστη. Όπως έχει διαπιστωθεί είναι «χιλιοδαγκωμένη», κάτι που σημαίνει ότι περνά από αρκετά στάδια νόθευσης, με αποτέλεσμα το τελικό προϊόν να είναι άκρως επικίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr