Νίκη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στην ΕΑΣ Καλαμπάκας

Ομαλά και χωρίς να παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα διεξήχθησαν οι εκλογές στην ΕΑΣ Καλαμπάκας για την ανάδειξη νέας διοίκησης καθώς και των αντιπροσώπων στις τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΚΗ, ΚΕΣΠΥ, ΣΙΤΙΚΗ, ΚΑΠΝΙΚΗ).

0 322

Ομαλά και χωρίς να παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα διεξήχθησαν οι εκλογές στην ΕΑΣ Καλαμπάκας για την ανάδειξη νέας διοίκησης καθώς και των αντιπροσώπων στις τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΚΗ, ΚΕΣΠΥ, ΣΙΤΙΚΗ, ΚΑΠΝΙΚΗ). Ομαλά και χωρίς να παρατηρηθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα διεξήχθησαν οι εκλογές στην ΕΑΣ Καλαμπάκας για την ανάδειξη νέας διοίκησης καθώς και των αντιπροσώπων στις τριτοβάθμιες οργανώσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΚΗ, ΚΕΣΠΥ, ΣΙΤΙΚΗ, ΚΑΠΝΙΚΗ).
Την ευθύνη της εκλογικής διαδικασίας είχε η τριμελής εφορευτική επιτροπή που εξελέγη από τους 55 αντιπροσώπους των πρωτοβάθμιων συνεταιριστικών οργανώσεων που αποτελούσε και το εκλογικό σώμα.
Την εφορευτική επιτροπή αποτελούσαν οι Χρήστος Τσεκούρας, Γιώργος Παπαναστασίου και Κώστας Σγουραλής.
Να πούμε ότι μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν οι εκλογές για ανάδειξη οργάνων (επταμελές Δ.Σ. και αντιπρόσωποι στις τριτοβάθμιες οργανώσεις).
Τα αποτελέσματα
Μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και των σταυρών τα αποτελέσματα που προέκυψαν έχουν ως εξής:
Α) Για το επταμελές Δ.Σ.
1. Αδάμος Σωτήριος 31, 2. Αυγέρος Κων/νος 33, 3. Γρηγορίου Θεόδωρος 22, 4. Κότης Δημήτριος 33, 5. Μέλιος Ηλίας 23, 6. Ντόβας Χρήστος 23, 7. Παπαγάτσιας Χαράλαμπος 30, 8. Σιάτρας Γεώργιος 23
Όπως προκύπτει εκτός Δ.Σ. μένει ο κ. Γρηγορίου Θεόδωρος που να σημειωθεί ήταν μέλος της απελθούσας διοίκησης.
Β) Αντιπρόσωποι στις τριτοβάθμιες Οργανώσεις:
1) ΠΑΣΕΓΕΣ: Σπυρόπουλος Δημήτριος 32 ψήφους (εκλέγεται) και Λαγόπουλος Χρήστος 23.
2) ΒΑΜΒΑΚΟΥΡΓΙΚΗ: Μαλογιάννης Στέφανος 30 ψήφους
3) ΚΕΣΠΥ: Φουρτούνης Γιάννης 30 ψήφους (εκλέγεται) και Αλέκου Φώτιος 22
4) ΣΙΤΙΚΗ: Ρώσιος Χρήστος 31 ψήφους (εκλέγεται) και Ντέρτος Γεώργιος 20.
5) ΚΑΠΝΙΚΗ Δρούγκας Χρήστος 36 ψήφους (εκλέγεται) και Μυτούλας Νικόλαος 35 ψήφους.
Δηλώσεις Κότη
Στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο νυν πρόεδρος της ΕΑΣΥ Δημήτρης τόνισε: «…το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο και μέσα στους σχεδιασμούς μας».
Είχαμε 10 σταυρούς διαφορά κάτι που επιβεβαιώθηκε και στην κάλπη.
Το αποτέλεσμα αποτελεί αναμφίβολα επιβράβευση των προσπαθειών της απερχόμενης διοίκησης αλλά και καθαρή εντολή στην νέα ώστε να καταστήσουμε την ΕΑΣ Καλαμπάκας μια υγιή οικονομική οργάνωση αλλά και εργαλείο για την στήριξη των συνεταιριστών αλλά και των αγροτών γενικότερα.
Τώρα με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα θα ασκήσουμε τις πολιτικές που αναβαθμίζουν και ισχυροποιούν την ΕΑΣ.
Με την ευκαιρία ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη τους δεσμευόμενος πως θα ανταποκριθούμε στο έργο μας δικαιώνοντάς τους.
Αύριο έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών και εκεί θα συγκλείνουν οι προσπάθειές μας…».
Πολιτικά συμπεράσματα
Αναμφίβολα η νίκη των δυνάμεων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ έχει ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι η ΕΑΣ Καλαμπάκας είναι ίσως ο μόνος φορέας που δεν ελέγχεται από το κυβερνών κόμμα.
Ο άνθρωπος που πιστώνεται περισσότερο την νίκη αυτή είναι ο νυν πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Κότης οι προσπάθειες και οι ελιγμοί (κατά την προεκλογική περίοδο) του οποίου επιβραβεύτηκαν.
Όλα δείχνουν ότι ο κ. Κότης θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να ηγείται της ΕΑΣ.
Τέλος το αποτέλεσμα αποτελεί μήνυμα και σε εκείνους που πολλές φορές ο κ. Κότης κατανόμασε ως υπονομευτές της διοίκησης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr